Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Γερμανία-ΗΠΑ: Η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται στις προεδρικές εκλογές, προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ

Η γερμανική κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αλλά προετοιμάζεται για όλες τις πιθανότητες, αυτή ήταν η δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Κριστιάνε Χόφμαν για το επίκαιρο ζήτημα. Τον σεβασμό της προς τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν προεξοφλεί το αποτέλεσμα και προετοιμάζεται για όλες τις πιθανότητες», δήλωσε νωρίτερα σήμερα η κυρία Χόφμαν, απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις, διευκρίνισε ότι η καγκελαρία δεν παρεμβαίνει στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ. Η εκπρόσωπος πρόσθεσε πάντως ότι ο κ. Σολτς έχει ήδη συναντήσει την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ «αρκετές φορές» και υπάρχει ήδη οικειότητα μαζί της. «Ο καγκελάριος θεωρεί την κυρία Χάρις έμπειρη και ικανή πολιτικό», ανέφερε η Κριστιάνε Χόφμαν.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Προέδρου Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή, η υπουργός Αναλένα Μπέρμποκ εξήρε την προσφορά του και εξέφρασε τον σεβασμό της στο πρόσωπό του. «Ο Τζο Μπάιντεν βάζει το συμφέρον της χώρας του πάνω από το δικό του», δήλωσε η υπουργός από τις Βρυξέλλες και τόνισε ότι «υπό τον Τζο Μπάιντεν η διατλαντική συνεργασία υπήρξε πιο εντατική από ποτέ και με την μεγάλη αλληλεγγύη του όχι μόνο στήριξε την ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά έκανε το ΝΑΤΟ ισχυρότερο από ποτέ».

Διαβάστε επίσης:

Κρεμλίνο: Η Κάμαλα Χάρις έχει “μη φιλική ρητορική” προς τη Ρωσία

Top Ships: Εισέρχεται στην αγορά των megayachts – Eξαγοράζει το Para Bellum του CEO της Ευάγγελου Πιστιόλη

Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Ποιοι θα πάρουν επιδότηση ενοικίου για εξασφάλιση στέγης – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια