• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία-ΗΠΑ: Η κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται στις προεδρικές εκλογές, προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα

    • NewsRoom
    Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ

    Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ


    Η γερμανική κυβέρνηση δεν αναμιγνύεται στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αλλά προετοιμάζεται για όλες τις πιθανότητες, αυτή ήταν η δήλωση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Κριστιάνε Χόφμαν για το επίκαιρο ζήτημα. Τον σεβασμό της προς τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

    «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν προεξοφλεί το αποτέλεσμα και προετοιμάζεται για όλες τις πιθανότητες», δήλωσε νωρίτερα σήμερα η κυρία Χόφμαν, απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις, διευκρίνισε ότι η καγκελαρία δεν παρεμβαίνει στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ. Η εκπρόσωπος πρόσθεσε πάντως ότι ο κ. Σολτς έχει ήδη συναντήσει την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ «αρκετές φορές» και υπάρχει ήδη οικειότητα μαζί της. «Ο καγκελάριος θεωρεί την κυρία Χάρις έμπειρη και ικανή πολιτικό», ανέφερε η Κριστιάνε Χόφμαν.

    Σχολιάζοντας την απόφαση του Προέδρου Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του για επανεκλογή, η υπουργός Αναλένα Μπέρμποκ εξήρε την προσφορά του και εξέφρασε τον σεβασμό της στο πρόσωπό του. «Ο Τζο Μπάιντεν βάζει το συμφέρον της χώρας του πάνω από το δικό του», δήλωσε η υπουργός από τις Βρυξέλλες και τόνισε ότι «υπό τον Τζο Μπάιντεν η διατλαντική συνεργασία υπήρξε πιο εντατική από ποτέ και με την μεγάλη αλληλεγγύη του όχι μόνο στήριξε την ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά έκανε το ΝΑΤΟ ισχυρότερο από ποτέ».

    Διαβάστε επίσης:

    Κρεμλίνο: Η Κάμαλα Χάρις έχει “μη φιλική ρητορική” προς τη Ρωσία

    Top Ships: Εισέρχεται στην αγορά των megayachts – Eξαγοράζει το Para Bellum του CEO της Ευάγγελου Πιστιόλη

    Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Ποιοι θα πάρουν επιδότηση ενοικίου για εξασφάλιση στέγης – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια



    ΣΧΟΛΙΑ