ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Τύπου dpa, το 53% των ερωτηθέντων θα ήθελε να δει τις κυβερνητικές υπηρεσίες να μετακομίζουν στο Βερολίνο, Μόνο το 25% διαφωνεί με την ιδέα, ενώ το 22% δεν εξέφρασε γνώμη.
Ενδεικτικά, στην ανατολική Γερμανία, το ποσοστό εκείνων που θέλουν την μετεγκατάσταση ανέρχεται σε 65%, με τις αντίθετες απόψεις να περιορίζονται στο 15%. Επιπλέον, μεταξύ των κατοίκων του Βερολίνου, την μετεγκατάσταση υποστηρίζει το 69%.
Σήμερα, έξι από τα 14 ομοσπονδιακά υπουργεία εξακολουθούν να διατηρούν την έδρα τους στην Βόννη – τα Υγείας, Παιδείας και Έρευνας, Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, ‘Αμυνας και Αναπτυξιακής Συνεργασίας.
Ακόμη όμως και τα υπόλοιπα, τα οποία έχουν την επίσημη έδρα τους στο Βερολίνο, διατηρούν μια δεύτερη έδρα στην Βόννη. Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, μεταξύ Βερολίνου και Βόννης πραγματοποιούνται ετησίως περίπου 40.000 τηλεδιασκέψεις, ενώ σε περιόδους αιχμής οι μετακινήσεις εργαζομένων μεταξύ των δύο πόλεων έφθαναν και τις 20.000 ετησίως.
Πρόσφατα, η Ένωση Φορολογουμένων υπολόγισε το κόστος της διατήρησης δεύτερης έδρας σε 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Μεταξύ των προτάσεων για την αξιοποίηση των κυβερνητικών εγκαταστάσεων στην Βόννη είναι η παραχώρησή τους στον ΟΗΕ, αλλά και η δημιουργία κέντρου για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.
Διαβάστε επίσης:
Γαλλία: Το Παρίσι επαναλαμβάνει τη “σθεναρή αντίθεσή” του σε μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα
Ρωσία: Τα ρωσικά πυρηνικά γυμνάσια απαντούν στις δηλώσεις αξιωματούχων της Δύσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αμαζόνιος: Συμβολική επίσκεψη Μπάιντεν – Έντεκα δισ. δολάρια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγή
- Χοληστερίνη: Όσα πρέπει να ξέρετε για να μειώσετε τους κινδύνους
- Τουρκία: Αρνήθηκε τη χρήση του εναέριου χώρου της στο αεροσκάφος του προέδρου του Ισραήλ
- Αθήνα: Άνοιξαν οι σταθμοί «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής»