• Διεθνής πολιτική

    Γενς Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα γι’ αυτό τον πόλεμο, να αποσύρει της δυνάμεις της από την Ουκρανία

    • NewsRoom
    Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ μπροστά από λογότυπο του NATO

    Γενς Στόλτενμπεργκ


    Την απόσυρση των δυνάμεων της Ρωσίας από την Ουκρανία και την επιστροφή της στο τραπέζι του διαλόγου ζήτησε από τη Μόσχα ο Γεν Στόλτενμπεργκ, στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των χωρών-μελών του NATO.

    Ο Γενικός Γραμματέας του NATO  επανέλαβε την στήριξή του στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ενώ κατήγγειλε τη Ρωσία πως θέλει να διαταράξει την ειρήνη στην Ευρώπη.

    «Η Ρωσία είναι η μόνη υπεύθυνη για την κατοχή», ανέφερε, ενώ κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως την στρατιωτική της δράση.

    Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ακόμα ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους, η πρώτη ως επιτιθέμενη και η δεύτερη ως συνεργός στην απρόκλητη επίθεση στην Ουκρανία. «Στόχος της Μόσχας είναι να εγκαθιδρύσει δική της κυβέρνηση στο Κίεβο», ανέφερε.

    Η Ρωσία θα πληρώσει βαρύ τίμημα γι’ αυτό τον πόλεμο, ξεκαθάρισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι οι Ρώσοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η χώρα τους δεν θα γίνει ούτε πιο ασφαλής ούτε πιο σεβαστή έπειτα από αυτή την πράξη.

    Οι δυνάμεις του NATO ενισχύονται σε όλη την ανατολική πτέρυγα, από τη Βόρεια Θάλασσα μέχρι τη Μεσόγειο, τόνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας ότι η Συμμαχία των 30 χωρών θα υπερασπιστεί «κάθε ίντσα» της νατοϊκής επικράτειας, εάν αυτή προσβληθεί.

    «Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το μπαράζ ψεμάτων της ρωσικής κυβέρνησης» ανέφεραν οι 30 ηγέτες σε κοινή δήλωσή τους. «Πραγματοποιούμε τώρα σημαντικές πρόσθετες αμυντικές αποστολές δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας».

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης στη Σύνοδο NATO: Ο αναθεωρητισμός από όπου κι αν προέρχεται δεν πρέπει να γίνεται ανεκτός



    ΣΧΟΛΙΑ