Κραυγή αγωνίας για επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας και από τους οδηγούς των φορτηγών που έχουν κολλήσει στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Γάζα, προειδοποιώντας για τις ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες που θα είχε πιθανή αλλοίωση των τροφίμων που μεταφέρουν.

Οι εργαζόμενοι έκρουσαν για μία ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου μετά το κλείσιμο τόσο του περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο, όσο και του περάσματος Κερέμ Σαλόμ μεταξύ Ισραήλ και Γάζας.

“Η βοήθεια που φτάνει (στη Γάζα) μέσω των συγκεκριμένων συνοριακών διαβάσεων είναι σαν σανίδα σωτηρίας για τους ανθρώπους εκεί”, δήλωσε ο Mohamed Rageh Mohamed, επικεφαλής του φιλανθρωπικού ιδρύματος Misr El Kheir Foundation,

συμπληρώνοντας: “Δεν υπάρχει τρόπος να ζήσουν ή να επιβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι εκτός αν η βοήθεια συνεχίσει να φτάνει σε καθημερινή βάση”.

Όπως αναφέρουν με απλά λόγια και οι οδηγοί των οργανώσεων που προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή, “μεταφέρουμε τρόφιμα και αυτά τα πράγματα έχουν ημερομηνία λήξης και μπορεί να χαλάσουν. Δεν ξέρουμε πια σε τι κατάσταση βρίσκονται”.

Επισημαίνεται πως το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας που παραδίδεται στη Γάζα περνούσε μέσα από τις διαβάσεις της Ράφα και του Κερέμ Σαλόμ.

Ενδεικτικά, τον Απρίλιο 1.276 φορτηγά εισήλθαν στην περιοχή μέσω της Ράφα και 4.395 φορτηγά εισήλθαν μέσω του Κερέμ Σαλόμ, σύμφωνα με την UNRWA, την παλαιστινιακή υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο του συνοριακού περάσματος της Ράφα αυτή την εβδομάδα και προετοιμάζονται για μια νέα επίθεση στη συνοριακή πόλη, όπου έχουν καταφύγει περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι που ξεριζώθηκαν από τον πόλεμο.

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Κέρδη άνω του 2% για Πειραιώς, Ελλάκτωρ και Aegean – Άλμα 5,8% για την Profile

ΟΛΘ: Στα €1,235 το καθαρό μέρισμα ανά μετοχή για τη χρήση του 2023

Βορίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης, ο αττικός αμπελώνας