Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Γάζα: Η πολιτική άμυνα ανακοίνωσε ότι εντόπισε περίπου 60 πτώματα σε δύο συνοικίες της Πόλης της Γάζας

Ερείπια στη Γάζα μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό

Γάζα EPA/MOHAMMED SABER

Περίπου 60 πτώματα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε δύο συνοικίες της Πόλης της Γάζας, από τις οποίες αποσύρθηκε ο ισραηλινός στρατός, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

«Οι ομάδες της Πολιτικής Προστασίας και οι ιατρικές ομάδες βρήκαν περίπου 60 μάρτυρες αφότου αποσύρθηκε ο κατοχικός στρατός, σήμερα το πρωί, από το Ταλ Αλ Χάουα και την Αλ Σινάα», στα νοτιοδυτικά της πόλης, ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Μαχμούντ Μπασάλ.

Νωρίτερα ο ίδιος έκανε λόγο για περίπου 40 νεκρούς.

«Υπάρχουν αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια, στους οποίους δυσκολευόμαστε να φτάσουμε», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του.

Ο Μπασάλ ανέφερε το πρωί ότι πολλά σπίτια καταστράφηκαν και άλλα πυρπολήθηκαν σε αυτές τις συνοικίες. Χθες, η ίδια υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ανέσυρε περίπου 60 νεκρούς από τα συντρίμμια στη συνοικία Σουτζάια, μετά την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού. Η περιοχή αυτή έχει σχεδόν ισοπεδωθεί, έπειτα από δύο εβδομάδες στρατιωτικών επιχειρήσεων και κηρύχθηκε «ζώνη καταστροφής».

Την Τετάρτη ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «ολοκλήρωσε» τις επιχειρήσεις του στη Σουτζάια, καταστρέφοντας οκτώ σήραγγες και σκοτώνοντας «δεκάδες τρομοκράτες».

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Tο 60% των Γάλλων κρίνουν ως κακή την απόφαση Μακρόν για εκλογές

Τροχαίο στη λεωφόρο Πόρτο Ράφτη: Συγκρούστηκε βυτιοφόρο με ΙΧ

Ρωσία: Ισχυρίζεται ότι δεν προετοιμάζεται να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ