Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Γαλλία: Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που συνετρίβη σε αεροπορική επίδειξη

εκπαιδευτικό αεροσκάφος Fouga Magister (πηγή: Wikimedia:Commons)

εκπαιδευτικό αεροσκάφος Fouga Magister (πηγή: Wikimedia:Commons)

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του παλαιού εκπαιδευτικού αεροσκάφους Fouga Magister, το οποίο συνετρίβη ενώ συμμετείχε σε αεροπορική επίδειξη στο Λαβαντού της νότιας Γαλλίας, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Η σορός του πιλότου ανασύρθηκε από τη θάλασσα, ανακοίνωσε η περιφέρεια του Βαρ. Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Στην επίδειξη επρόκειτο να λάβει μέρος και το ακροβατικό σμήνος Patrouille de France, που όμως ακύρωσε την εμφάνισή του μετά το δυστύχημα.

Τα Fouga Magister είναι διθέσια αεροσκάφη που χρησιμοποιούνταν από τη δεκαετία του 1950 ως εκπαιδευτικά από τις πολεμικές αεροπορίες πολλών χωρών.

Υπενθυμίζεται πως πριν από δύο ημέρες δύο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην ανατολική Γαλλία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι. Ο ένας από τους πιλότους σώθηκε.

Διαβάστε επίσης

Γαλλία: Συνετρίβη εκπαιδευτικό αεροσκάφος Fouga Magister – Επιχείρηση έρευνας για τον πιλότο

Ηράκλειο: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για όλη την Κρήτη, αύριο Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Autry Stephens, ο πλουσιότερος «πετρελαιάς» των ΗΠΑ