ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Θα μπορούσε ενδεχομένως να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών αν συνεργαστεί μαζί του το Ρεπουμπλικανικό κόμμα το οποίο, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση αυτή, λαμβάνοντας το 6,5% των ψήφων στον πρώτο γύρο θα μπορούσε στον δεύτερο να κερδίσει από 30 ως 40 έδρες.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, τη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών θα καταλάβει η σύμπραξη των κομμάτων της Αριστεράς η οποία λαμβάνοντας στον πρώτο γύρο το 28% των ψήφων, θα μπορούσε στον δεύτερο γύρο να κερδίσει από 150 έως 190 έδρες. Σε ό,τι αφορά την παράταξη του προέδρου Μακρόν, εμφανίζεται να λαμβάνει στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών το 18% των ψήφων και να κερδίζει στον δεύτερο γύρο από 90 ως 130 έδρες.
Στην υποθετική περίπτωση της συνεργασίας της παράταξης Μακρόν με τη συμπαράταξη των κομμάτων της Αριστεράς θα μπορούσε επίσης, με βάση τη δημοσκόπηση, να υπάρξει απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως άλλωστε και στην επίσης υποθετική περίπτωση της συνεργασίας της παράταξης Μακρόν με τη μεγάλη πλειονότητα των βουλευτών που θα εκλέξουν ή Αριστερά και οι Ρεπουμπλικάνοι.
Τέλος σε οριακή περίπτωση θα μπορούσαν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο και οι περίπου 10 με 20 ανεξάρτητοι βουλευτές που εκτιμάται πως θα εκλεγούν, ενώ δεν συνιστούν υποθέσεις εργασίας τα ενδεχόμενα συνεργασίας του κόμματος της ακροδεξιάς είτε με την παράταξη Μακρόν, είτε με την Αριστερά. Σύμφωνα με το γαλλικό εκλογικό σύστημα, οι βουλευτές εκλέγονται σε 577 μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες, όπου στο δεύτερο γύρο κατέρχονται οι υποψήφιοι των δύο πρώτων σε ψήφους κομμάτων του πρώτου γύρου. Ο πρώτος γύρος των επικείμενων βουλευτικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου και ο δεύτερος γύρος στις 7 Ιουλίου.
Διαβάστε επίσης:
MyAvis.gr: Η πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα της Avis αναβαθμίζεται
Γεωργιάδης: Η Ελλάδα έχει το πιο προηγμένο σύστημα άυλης συνταγογράφησης σε όλη την ΕΕ
Ελένη Βρεττού (Attica Bank): Η πράσινη μετάβαση είναι επένδυση, όχι κόστος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βλάβη υπέστη το ΣΑΟΝΗΣΟΣ
- Στο κόκκινο οι αγορές εξαιτίας της κλιμάκωσης στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας
- Ο Κανονισμός ΕΕ 2017/352 και η μεταμόρφωση των ευρωπαϊκών λιμένων: Διαφάνεια, ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια στη σύγχρονη ναυτιλία
- Ουκρανία: Πραγματοποίησε το πρώτο χτύπημα με πύραυλο ATACMS σε ρωσικό έδαφος