ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επειτα από παλινωδίες εβδομάδων, ανακοινώθηκε απόψε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Γαλλίας υπό τον Μισέλ Μπαρνιέ.
Το κυβερνητικό σχήμα απαρτίζεται από 39 υπουργούς και είναι δεξιάς κατεύθυνσης. Πρώτη της αποστολή θα είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού.
Ο κεντρώος Ζαν-Νοέλ Μπαρό, 41 ετών, υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην προηγούμενη κυβέρνηση, θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, ενώ ο ριζοσπάστης συντηρητικός Μπρυνό Ρετογιό αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών. Ο Σεμπαστιάν Λεκορνύ, πιστός υποστηρικτής του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, αναλαμβάνει και πάλι το υπουργείο Αμυνας.
Το υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Δευτέρα.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις αποδέχθηκε πρόσκληση του CNN για ντιμπέιτ στις 23 Οκτωβρίου
Λίβανος: Στους 37 οι νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα χθες κοντά στη Βηρυτό
Λαβρόφ: Ο Πούτιν αστειευόταν σχετικά με τη στήριξη στην Κ. Χάρις στις αμερικανικές εκλογές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νουριέλ Ρουμπινί στο mononews.gr: Στο σωστό δρόμο ο Μητσοτάκης, «ευλογία» για την Ευρώπη ο Τραμπ
- Το ράλι της METLEN, η Groupama και τα Κανόνια του Ναβαρόνε, τι συμβαίνει στο ΜΜ, τι λέει ο Ρουμπινί στο mononews και ποιος εφοπλιστής φτιάχνει βίλα στο Ελληνικό
- Τα απλά, τα περίπλοκα, τα λίγα, τα πολλά που θέλει ο Τραμπ
- Εξάρχεια και Δουκάτο Αθηναίων
