• Διεθνής πολιτική

    G7: Κριτική κατά Ισραήλ για την επέκταση του εποικισμού στην παλαιστινιακή Δυτική Όχθη

    g7

    G7


    Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7, των επτά μεγάλων βιομηχανικά ισχυρών δημοκρατιών του κόσμου, κατήγγειλαν συντονισμένα την Πέμπτη την κίνηση του Ισραήλ να επεκτείνει τους εποικισμούς του στην κατεχόμενη παλαιστινιακή Δυτική Όχθη, λέγοντας ότι είναι “αντιπαραγωγική για την υπόθεση της ειρήνης”.

    Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι επρόκειτο να νομιμοποιήσει πέντε φυλάκια στη Δυτική Όχθη, να δημιουργήσει τρεις νέους οικισμούς και να καταλάβει τεράστιες εκτάσεις γης όπου οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος.

    Η G7 – η οποία περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία – καταδίκασε την κίνηση και κάλεσε το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του. “Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για διαρκή και βιώσιμη ειρήνη… στη βάση της λύσης των δύο κρατών”, αναφέρει η ανακοίνωση.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 κάλεσαν επίσης το Ισραήλ να αποδεσμεύσει όλα τα εναπομείναντα φορολογικά έσοδα της Παλαιστινιακής Αρχής, λέγοντας ότι η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας στη Δυτική Όχθη είναι “κρίσιμης σημασίας για την περιφερειακή ασφάλεια”.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΤΕ: Επέκταση της υποδομής Fiber To The Home σε 32 δήμους της Ελλάδας

    Η Kaizen Gaming ανάμεσα στις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024

    Βρετανία: Δύο βαλίτσες με ανθρώπινα λείψανα βρέθηκαν στη γέφυρα του Μπρίστολ



    ΣΧΟΛΙΑ