ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Υπουργοί Εξωτερικών των G7 εκφράζουν την ανησυχία τους για τις απειλητικές ενέργειες της Κίνας. (Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ).
Υπογραμμίζεται ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να χρησιμοποιηθεί μια επίσκεψη ως πρόσχημα για επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στα στενά της Ταϊβάν. Είναι φυσιολογικό για τους βουλευτές των χωρών μας να ταξιδεύουν διεθνώς. Η κλιμακούμενη απάντηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κινδυνεύει να αυξήσει τις εντάσεις και να αποσταθεροποιήσει την περιοχή».
«Επαναλαμβάνουμε την κοινή και σταθερή δέσμευσή μας για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα στενά της Ταϊβάν και ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να παραμείνουν ήρεμα, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να ενεργήσουν με διαφάνεια και να διατηρήσουν ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας για την αποφυγή παρεξηγήσεων», σημειώνουν.
Διαβάστε επίσης
Πελόζι: Η Κίνα δεν μπορεί να εμποδίσει ξένους ηγέτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ταϊβάν
Economist: Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις Κίνας – ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τελεσίγραφο Τραμπ στο Ουκρανικό: Αποχωρούμε από τις συνομιλίες αν δεν υπάρξει άμεσα πρόοδος – Τι είπε για Κίνα και Πάουελ
- Κίνα: Θα απαντήσει με «αποφασιστηκότητα» στα αμερικανικά λιμενικά τέλη σε κινεζικά πλοία
- Η Google στην αντεπίθεση: Ετοιμάζει έφεση για την απόφαση του μονοπωλίου
- Ζελένσκι: Κι άλλες κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες που εμπλέκονται στην παραγωγή ρωσικών πυραύλων
