ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ύστερα από επικοινωνία που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν, πρόκειται να μεταβεί στην Τουρκία και να συνομιλήσει δια ζώσης με του Τούρκο πρόεδρο για το φλέγον ζήτημα της Συρίας, μετά την πτώση του καθεστώτος Άσαντ.
Σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο X η ίδια αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ερντογάν, όσον αφορά στην εδαφική ακεραιότητα της περιοχής που πρέπει να διατηρηθεί και τι σημαίνουν για την επόμενη ημέρα οι νέες εξελίξεις.
«Είχα μια ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων με τον Ερντογάν για την κατάσταση στη Συρία. Η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να διατηρηθεί και οι μειονότητες να προστατευθούν. Θα συναντηθούμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Τουρκία για να συζητήσουμε τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη για την περιοχή και πέρα από αυτή» ανέφερε η Φον ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της στο Twitter.
Διαβάστε επίσης
Τουρκία: Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών κατά του Ισραήλ για τη Συρία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αλιβέρι, σοκ για μαθητές δημοτικού: Εξερράγη σωλήνας καλοριφέρ εν ώρα μαθήματος! – Βίντεο
- Eurolife FFH: Απόδοση 3.70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου το 2024
- Το Elatos Resort εντάσσεται στο exclusive brand Emblems Collection με την υπογραφή της Accor
- Αδειλίνη: Ζητά κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διαδικτυακή επίθεση σε Εφέτη Ανακριτή Τεμπών
![](https://www.mononews.gr/wp-content/themes/mononews2025/assets/icons/google-news-icon.png)