ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά σήμερα στους δρόμους του Μάλμε, στη Σουηδία, διαμαρτυρόμενοι για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision, λίγες ώρες προτού να παρουσιαστεί η συμμετοχή της χώρας αυτής στον διαγωνισμό.
«Είμαι φαν της Eurovision και ραγίζει η καρδιά μου, αλλά την μποϊκοτάρω», εξήγησε η Χίλντα, μια 30χρονη Σουηδέζα. «Δεν μπορώ να διασκεδάσω γνωρίζοντας ότι συμμετέχει το Ισραήλ,
όταν όλα αυτά τα παιδιά πεθαίνουν. Πιστεύω ότι είναι άδικο» πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η συμμετοχή του Ισραήλ στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, ο τελικός του οποίου θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Μάλμε, προκαλεί εντάσεις λόγω του πολέμου εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Πολλοί στην Ευρώπη ζήτησαν να αποκλειστεί η χώρα. Στα τέλη Μαρτίου, οι συμμετέχοντες από εννέα χώρες, μεταξύ των οποίων και ο Ελβετός Νέμο, ένα από τα φαβορί, έκαναν έκκληση για μόνιμη κατάπαυση του πυρός.
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης για πρόκριση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Final-4 : Γατάκια, εγώ γκαντέμης;
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γερμανία: Προειδοποιεί για δασμολογικό πλήγμα στην αμερικανική και γερμανική οικονομία
- Μπιμπίλας: Απαντά με αγωγή κατά Φιλιππίδη και Καρκά – «Σεβασμός στα θύματα και στους μάρτυρες»
- Κυβερνοεπίθεση στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Διέρρευσαν 813 GB με προσωπικά δεδομένα στο dark web
- Μητσοτάκης για τον σεισμό στην Μιανμάρ: Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσους επλήγησαν
