Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ερντογάν: Οι σεισμοί στην Τουρκία είχαν την ισχύ ατομικών βομβών

Ρετζέπτ Ταγίπ Ερντογάν

Ρετζέπτ Ταγίπ Ερντογάν

Όμοια με την ισχύ ατομικής βόμβας χαρακτήρισε την ισχύ των καταστροφικών σεισμών που χτύπησαν την Τουρκία ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως πάνω από 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει από τις πληγείσες περιοχές, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια στη νότια Τουρκία είναι πλέον μη κατοικήσιμα.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «οποιαδήποτε χώρα θα αντιμετώπιζε τα ζητήματα που αντιμετωπίσαμε και εμείς σε μια τέτοια καταστροφή», ενώ υποσχέθηκε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να ανασυρθεί και ο τελευταίος εγκλωβισμένος στα χαλάσματα.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως το έργο των σωστικών συνεργείων βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, ενώ έσπευσε να σημειώσει πως τα γκρεμισμένα κτίρια υπενθυμίζουν στην κυβέρνηση ότι είναι αναγκαίο να τηρούνται οι αυστηροί κανονισμοί δόμησης.

Διαβάστε επίσης

Σεισμός στην Τουρκία: Η συγκλονιστική εμπειρία των ανδρών της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ

Το «ευχαριστώ» της Hurriyet στους άνδρες της Ελληνικής ΕΜΑΚ

Σεισμός στην Τουρκία: Τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί 198 ώρες μετά