Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ερντογάν για το μπλοκάρισμα στο Instagram: «Δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο σημείο που θέλουμε»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Δεν έχουμε πετύχει ακόμα, σαν Τουρκία, το επιθυμητό επίπεδο συνεργασίας με τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρά τις προηγούμενες συνομιλίες, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο μπλοκάρισμα που έχει επιβάλει η κυβέρνησή του στην πρόσβαση στο Instagram την προηγούμενη εβδομάδα.

Τονίζοντας πως «είμαστε αντιμέτωποι με τον ψηφιακό φασισμό» σχετικά με τη λογοκρισία περιεχομένου από το Instagram το οποίο σχετιζόταν με τη δολοφονία του Χανίγια, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι αν γίνουν σεβαστά τα δίκαια αιτήματα της Τουρκίας, το πρόβλημα θα λυθεί από μόνο του.

Επιπλέον, επέκρινε τα διπλά πρότυπα που εφαρμόζουν οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία στο παρελθόν και σήμερα, προσθέτοντας πως τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK και η FETÖ προπαγανδίζουν ελεύθερα σε αυτές τις πλατφόρμες και «οι σχετικές προειδοποιήσεις της Τουρκίας δεν εισακούονται».

Ο Ερντογάν τόνισε, ακόμα, ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα με την ελευθερία έκφρασης κανενός και ότι ο κύριος στόχος τους είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινών αξιών της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν επέκρινε την πλατφόρμα για την απόφασή της να μπλοκάρει αναρτήσεις συλλυπητηρίων για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, στις 31 Ιουλίου.

Ακολούθως, η Αρχή Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Τουρκίας (BTK) δημοσίευσε την απόφαση της να αποκλείσει την πρόσβαση των χρηστών στο Instagram, στις 2 Αυγούστου στον ιστότοπό της.

Διαβάστε επίσης

Ισραήλ: Προχωρά σε κατάσχεση κεφαλαίων 24 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για την Παλαιστινιακή Αρχή

ΟΗΕ για Μέση Ανατολή: Ζητά «επείγουσα δράση» – «Βλέπει» γενικευμένη σύρραξη

Λίβανος: Εξοπλίζει τα νοσοκομεία του για να αντιμετωπίσει πιθανούς τραυματίες πολέμου – Ο ΠΟΥ παρέδωσε 32 τόνους ιατρικών προμηθειών