ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα μεγάλα σχέδια της Intralot, το παρασκήνιο για τη ΔΕΠΑ, οι νέες business του Λου Κολλάκη, έτοιμος ο Φέσσας, οι αλλαγές του Νεμπή, τα νέα πλοία του Προκοπίου, το κάλεσμα της Μήτση, οι περιπέτειες της πλατινομαλλούσας σε Βουλιαγμένη – Λεγρενά και ο ΧΧ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν νομίζει πως θα υπάρξουν οποιαδήποτε προβλήματα στο Κομπάνι της Συρίας μετά την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων στα σύνορα και προσέθεσε πως ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει δείξει μια «θετική προσέγγιση».
Νωρίτερα σήμερα, συριακά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη Τελ Τάμερ στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η Δαμασκός με τις υπό κουρδική ηγεσία δυνάμεις στην περιοχή να αναπτύξει στρατεύματα στον τομέα ως απάντηση στην επίθεση της Τουρκίας.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από μια επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει τα σχέδιά της για την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας και θα εγκαταστήσει εκεί Άραβες.
Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε επίσης θετικό βήμα την κίνηση των ΗΠΑ να αποσύρουν περίπου 1.000 στρατιώτες από τη βόρεια Συρία.
Στο μεταξύ, υψηλόβαθμος Ρώσος κοινοβουλευτικός δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία δεν σχεδιάζει να καταλάβει συριακό έδαφος με τη βία και άρα δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για μια ανοικτή τουρκο-συριακή διαμάχη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Ο βουλευτής, Κονσταντίν Κοσάτσεφ, έκανε το σχόλιο αυτό μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα αποσύρουν τα εναπομείναντα στρατεύματά τους από τη βόρεια Συρία λόγω της επέκτασης της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης εκεί.
Η Ρωσία είναι στενός σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λ. Βιλδιρίδη – ΤΕΠ: Παρακολούθηση των εφημεριών σε real time από τον Ιανουάριο του ‘25
- GrePort 2024 (Γιώργος Βαγγέλας και Θάνος Πάλλης): Οι 13 Οργανισμοί Λιμένων είχαν τζίρο 361 εκατ. ευρώ και κέρδη 192 εκατ. ευρώ
- Υπερταμείο: Η «μάχη» Δημητριάδη – Πολίτη και οι 4 ακόμη υποψήφιοι CEO
- Ηλεκτρικό ρεύμα: Ανταγωνισμός για τα σταθερά πελατολόγια- Γιατί το ακριβό πράσινο “πληρώνει” τα μπλε