Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ερντογάν για δολοφονία Χανίγια: Η σιωνιστική βαρβαρότητα δεν θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβει σε έντονη καταδίκη της δολοφονίας του «αδελφού» του Ισμαήλ Χανίγια από το Ισραήλ σε δημοσίευση στο λογαριασμό του στο X.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε την δολοφονία «προδοτική» και «απεχθής πράξη που στοχεύει στη διατάραξη της Παλαιστινιακής Υπόθεσης». Τόνισε τη στήριξη  του στην Παλαιστίνη για τη δημιουργία ενός κράτους με τα σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και πως η «σιωνιστική βαρβαρότητα δεν θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της όπως έχει κάνει μέχρι τώρα».

Αναλυτικά η δημοσίευση του Ερντογάν:

«Καταδικάζω έντονα  την προδοτική δολοφονία του Προέδρου του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

Αυτή η δολοφονία είναι μια απεχθής πράξη που στοχεύει στη διατάραξη της Παλαιστινιακής Υπόθεσης, της ένδοξης αντίστασης της Γάζας και του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων αδελφών μας και στην απογοήτευση και τον εκφοβισμό των Παλαιστινίων.

Ο σκοπός της δολοφονίας κατά του αδελφού μου Ισμαήλ Χανίγια είναι ο ίδιος με τον σκοπό των αηδιαστικών επιθέσεων κατά του Σεΐχη Ahmed Yasin, του Abdulaziz Al Rantisi και πολλών άλλων πολιτικών προσωπικοτήτων της Γάζας. Ωστόσο, η σιωνιστική βαρβαρότητα δεν θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της όπως έχει κάνει μέχρι τώρα.

Ας ελπίσουμε ότι, με την ισχυρότερη στάση του ισλαμικού κόσμου και τη συμμαχία της ανθρωπότητας, ο τρόμος που ασκεί το Ισραήλ στη γεωγραφία μας, ειδικά η καταπίεση και η γενοκτονία στη Γάζα, θα τερματιστεί σίγουρα και η περιοχή μας και ο κόσμος μας θα βρουν ειρήνη.

Για το λόγο αυτό, ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε όλα τα μέσα, να σπρώχνουμε όλες τις πόρτες και να υποστηρίζουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας με όλα τα μέσα και όλες μας τις δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός ελεύθερου, κυρίαρχου και ανεξάρτητου Κράτους της Παλαιστίνης, με βάση τα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Είθε ο Θεός να ελεήσει τον αδελφό μου Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος μαρτύρησε ως αποτέλεσμα της αποτρόπαιής επίθεσης. Εύχομαι υπομονή στην οικογένειά του και τα συλλυπητήρια μου στους αδελφούς μας από τη Γάζα και τους Παλαιστίνιους και στον ισλαμικό κόσμο.

Ο Θεός να σας ευλογεί με τον παράδεισο και την ομορφιά του.»

 

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ο Πούτιν διπλασιάζει τα ποσά που προσφέρονται σε εθελοντές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: «Καθήκον» της Τεχεράνης η εκδίκηση

Πότε είναι αυξημένος ο κίνδυνος στον καύσωνα; Η Πνευμονολογική Εταιρεία απαντά