Έργα και ημέρες του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτη της Μονακό και του ελληνικού νησιού «Σκορπιός», που πρόσφατα κατηγορήθηκε για διαφθορά και περίπτωση δωροδοκίας, αποκάλυψε η γαλλική ιστοσελίδα Mediapart, με πηγή τα Football Leaks.

Τα Football Leaks παρουσιάζουν πολλές λεπτομέρειες, από τη μέχρι σήμερα άγνωστη στο ευρύ κοινό ζωή του Ρώσου, του οποίου η περιουσία εκτιμάται 6 δισ ευρώ.

Αυτή, όπως αναφέρεται, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πώληση του 75% της Uralkali, ένα παγκόσμιο γίγαντα εξόρυξης. Μια πώληση που έγινε το 2010 λίγο μετά από μια περιβαλλοντική καταστροφή σε ένα από τα ορυχεία που εκμεταλλεύεται η εταιρεία.

Ο 242ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το διάσημο περιοδικό Forbes, συνελήφθη με την κατηγορία της συμμετοχής στη δολοφονία ενός από τους συνεργάτες του. Αθωώθηκε λόγω έλλειψης στοιχείων. Φέρεται ως ένας από τους «επενδυτές» στις εκλογές του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς αγόρασε μια βίλα στη Φλόριντα αντί 95 εκατομμύρια ευρώ, δέκα φορές περισσότερο απ’ ό,τι την είχε αγοράσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

«Ο ιδιοκτήτης της Μονακό κατέχει ένα A319 Airbus, το οποίο κοστίζει 55 εκατομμύρια ευρώ, έχει κάνει δώρο ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη (88 εκατομμύρια) σε μία από τις κόρες του, καθώς και ένα γιοτ (80 εκατομμύρια) σε μία άλλη, ενώ έχει αγοράσει ένα ελληνικό νησί με 100 εκατομμύρια ευρώ» αναφέρεται.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η Mediapart, ο Ρώσος επιχειρηματίας δεν παραμελεί σχεδόν τίποτα σε σχέση με την προσωπική ασφάλεια: δεν τρώει ποτέ γιαούρτι που δεν έχει ανοίξει ο ίδιος και επιλέγει πάντα μόνος τα εστιατόρια που τρώει.

Σχετικά με τη σύνδεσή του με το ποδόσφαιρο, ο ιδιοκτήτης της Μονακό σκέφτηκε να αγοράσει Σερβέτ Γενεύης (Ελβετία) το 1990 και τους Ρέντ Μπουλς της Νέας Υόρκης (MLS) το 2016, ενώ όπως αναφέρουν τα Football Leaks, προσέλαβε έναν προπονητή για να του μάθει πως παίζεται το ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μονακό: Ελεύθερος αφέθηκε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ: Ολο το παρασκήνιο του Monaco Gate. Οι συλλήψεις, η νονά και τα έργα τέχνης