• Διεθνής πολιτική

    Εντοπίστηκε το σημείο της συντριβής του ελικοπτέρου του προέδρου του Ιράν

    Εμπραχίμ Ραΐσι

    Εμπραχίμ Ραΐσι (Πηγή: Χ)


    Στον εντοπισμό του σημείου στο οποίο κατέπεσε το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι και άλλους Ιρανούς αξιωματούχους φέρεται να εντόπισαν οι ένοπλες δυνάμεις , σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.

    «Τώρα κινούμαστε προς την περιοχή με όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις και ελπίζω ότι μπορούμε να δώσουμε καλά νέα στον λαό», δήλωσε ο Asghar Abbasgholizadeh, διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) στο Ανατολικό Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το Tasnim.

    Η συντριβή του ελικοπτέρου του προέδρου Ραΐσι οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ο τραυματισμός ή ο θάνατος των επιβατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση. Η κακοκαιρία περιπλέκει και τις επιχειρήσεις διάσωσης.

    Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί και τον υπουργό Εξωτερικών συνετρίβη σήμερα καθώς διέσχιζε ορεινή περιοχή μέσα σε πυκνή ομίχλη, δήλωσε Ιρανός αξιωματούχος, και οι διασώστες προσπαθούσαν να φθάσουν στο σημείο του συμβάντος.

    Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ιρανικού στρατού διέταξε όλες οι δυνάμεις του στρατού και της επίλεκτης Φρουράς της Επανάστασης να χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

    “Είναι σκοτεινά και έχει αρχίσει να βρέχει, αλλά η έρευνα συνεχίζεται. Οι ομάδες διάσωσης έχουν φθάσει στην περιοχή… ωστόσο, η βροχή έχει δημιουργήσει λάσπη, δυσχεραίνοντας την έρευνα”, μετέδωσε τοπικός ρεπόρτερ στην ιρανική κρατική τηλεόραση.

    Οι ομάδες διάσωσης αναμένεται να φθάσουν στο πιθανό σημείο της συντριβής αργότερα, σήμερα το βράδυ.

    Ο Ραϊσί είχε μεταβεί σήμερα στα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν για να εγκαινιάσει το φράγμα Κιζ-Καλεσί, το μεγαλύτερo κοινό έργο ύδρευσης μεταξύ του Iράν και του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το ιρανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Press TV.

    «Μετά από αίτημα του Ιράν για βοήθεια, ενεργοποιούμε την υπηρεσία χαρτογράφησης ταχείας ανταπόκρισης «Κοπέρνικο», μετά το ατύχημα του ελικοπτέρου που φέρεται να μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν και τον υπουργό Εξωτερικών του», ανέφερε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς.

    Η Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία και το Ιράκ προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης.

    Η Ρωσία προσέφερε επίσης, βοήθεια στην έρευνα για τα αίτια της συντριβής.

    Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν επίσης, προσφέρει υποστήριξη και δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό του Ιράν.

    Η Τουρκία έστειλε ομάδα ορεινής διάσωσης στο Ιράν και νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε λυπημένος για το ατύχημα.

    Η Χαμάς εξέδωσε δήλωση εκφράζοντας «μεγάλη ανησυχία» μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι και άλλους Ιρανούς αξιωματούχους.

    Οι λεπτομέρειες για τη συντριβή παραμένουν ασαφείς και η Χαμάς εξέφρασε την «αλληλεγγύη» προς τον πρόεδρο και τον «αδελφό ιρανικό λαό».

    Διαβάστε επίσης

    Ιράν: Άγνωστη η τύχη του προέδρου Ραϊσί – Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Κοπέρνικος, ποιοι συμμετέχουν στις έρευνες (Upd)

    Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι ισχυρισμοί για τον Πόντο στην Ελλάδα βλάπτουν τις σχέσεις μας

    ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος: Νικητής ο Ρικάρντο Τσόιντλ!



    ΣΧΟΛΙΑ