ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ωστόσο ότι η ανεργία στη Γαλλία εξακολουθεί να μειώνεται και ότι το κοινωνικό κράτος διατηρείται, ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Σημείωσε επίσης ότι μέσα σε 10 χρόνια οι αμυντικές δαπάνες της Γαλλίας διπλασιάστηκαν, ενώ σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ανέφερε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε προστατεύει τη Γαλλικη Δημοκρατία και σε συνδυασμό με τη συμφωνία που επετεύχθη στο ευρωπαϊκό επίπεδο επιτρέπουν την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος. «Το 2024 θα πρέπει να είναι ένα έτος που θα πρέπει να προωθήσουμε διαρθρωτικές αλλαγές στους τομείς της παιδείας και της οικονομίας, κυρίως δε σε ό,τι αφορά την βιομηχανική πολιτική και την τεχνολογική ανάπτυξη» σημείωσε επίσης ο πρόεδρος Μακρόν.
Σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά ζητήματα ο Γάλλος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της συνέχισης της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ουκρανία. Ανέφερε ότι στις ευρωεκλογές του 2024 το δίλημμα θα είναι η συνέχιση ή το μπλοκάρισμα της ενωμένης Ευρώπης. Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στον εορτασμό των 80 ετών από την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία αλλά και στην ολοκλήρωση των έργων για την αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων.
Τέλος, κάλεσε τους Γάλλους να είναι παρόντες στις εκδηλώσεις που θα γίνουν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Νίκος Χαρδαλιάς: Σε λίγες ώρες ξεκινάμε με πολλά έργα παντού
Ισραήλ: Απολύονται έφεδροι για να τονωθεί η ισραηλινή οικονομία
Δήμος Πειραιά: 3.000 «γεύματα αγάπης» για τους άστεγους τις γιορτινές ημέρες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε αχαρτογράφητα νερά οι εταιρείες τεχνολογίας – Ποιοι λένε «Πρώτα η Ευρώπη»
- Χρηματιστήριο: Tι μπορεί να επαναφέρει ακόμα και σήμερα την αγορά, ποια χαρτιά πλήρωσαν την «μήνιν» των πωλητών
- Τα guts των Σαράντη και Φέσσα, γιατί είναι έξαλλοι στο ΜΜ με την Απαλαγάκη, η δωρεά του Πατέρα και οι νέες περιπέτειες των Coustas στις Σπέτσες
- Εύθραυστες ισορροπίες στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας: Οι σύμμαχοι, ο ρόλος του Τραμπ και η αστάθεια στις αγορές