• Διεθνής πολιτική

    Έλον Μασκ: Εκφράζει την στήριξή του στον Τραμπ για την απόπειρα εναντίον του – Οι αναρτήσεις του στο Χ

    Elon Musk

    Elon Musk


    Στιγμές μετά από αυτό που φαίνεται ως μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και υποψήφιου για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Έλον Μασκ με ανάρτηση στο Χ, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που του ανήκει, ανακοίνωσε ότι «Υποστηρίζω πλήρως τον πρόεδρο Τραμπ και εύχομαι για την ταχεία ανάρρωσή του».

     

    Συνέχισε με repost αναρτήσεων υπέρ του Τράμπ, από Πολιτικούς, Δημοσιογράφους αλλά και ανώνυμους χρήστες, όπως χαρακτηριστικά το παρακάτω που αναφέρει:

    «Ο Τραμπ φωνάζει “Fight. Fight”, αφού τραυματίστηκε από μια σφαίρα στο αυτί, μια ίντσα πριν βάλει τέλος στη ζωή του. Χωρίς πανικό. Ούτε να συρθεί γονατιστός για να σωθεί. Ο άνδρας σηκώνεται όρθιος, κοιτάζει το πλήθος και φωνάζει “Μάχη”. Απλά απίστευτο.»

    Μέσω των αναρτήσεων δηλώνει έξαλλος με την ασφάλεια του πρώην Προέδρου, Χαρακτηριστικό το repost που Μπλέικ Χολ ιδρυτή και CEO της ID.me και βετεράνου του αμερικανικού στρατού που έκανε ο Μασκ που αναφέρει χαρακτηριστικά:

    «Ήμουν ο αξιωματικός στους ελεύθερους σκοπευτές και ήμουν επικεφαλής εκατοντάδων πολεμικών αποστολών. Υπήρχαν μεγάλα κενά ασφαλείας στο σχέδιο ασφαλείας που επέτρεψαν σε έναν σκοπευτή να εμπλέξει τον Πρόεδρο Τραμπ από απόσταση 130 μέτρων – μια εύκολη βολή.»

    Διαβάστε επίσης:

    Επίθεση κατά Τραμπ: Η Μόσχα καλεί την Ουάσινγκτον να «αποτιμήσει τις πολιτικές που υποκινούν σε μίσος»

    Τζο Μπάιντεν: Στο Λευκό Οίκο εκτάκτως μετά την απόπειρα κατά Τραμπ – Σύσκεψη με αξιωματούχους

    Επίθεση κατά Ντόναλντ Τράμπ: Το προφίλ του 20χρονου δράστη – Έρευνα για το κίνητρο και τυχόν συνεργούς



    ΣΧΟΛΙΑ