Ο Επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς θα ταξιδέψει την Τρίτη στην Ουάσιγκτον για να συνεχίσει τον διάλογο με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με τους δασμούς.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα εμπορίου, Όλοφ Τζιλ, ανακοίνωσε ότι ο Επίτροπος Σέφκοβιτς αναχωρεί σήμερα για την Ουάσιγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου για το εμπόριο, Τζέμσον Γκριρ και τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Χάουαρντ Λούτνικ. «Θα συζητήσουν για το θέμα που μας απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς και το γιατί θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και από τις δύο πλευρές για να αποφύγουμε επιζήμιους δασμούς», είπε ο Όλοφ Τζιλ, και πρόσθεσε: «Πάμε για να χτίσουμε, όχι για να γκρεμίσουμε τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ που είναι οι ισχυρότερες στον κόσμο».

1

Την περασμένη Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα αναβάλει κατά δύο εβδομάδες, έως τα μέσα Απριλίου, την έναρξη ισχύος των αντίμετρών της που στοχεύουν τα αμερικανικά προϊόντα ως απάντηση στους δασμούς 25% του Ντόναλντ Τραμπ στον χάλυβα και το αλουμίνιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επίτροπος Εμπορίου είχε επισκεφτεί την Ουάσιγκτον στις 19 και 20 Φεβρουαρίου, αλλά δεν κατάφερε να εκτονώσει τις εμπορικές εντάσεις.

Ο Επίτροπος Εμπορίου θα ταξιδέψει και στην Κίνα, στο τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: «Απολύτως απαράδεκτη» η προφυλάκιση του Ιμάμογλου – Άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, ζητά το Βερολίνο

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν έκανε στον Τραμπ ένα «πολύ προσωπικό δώρο» – Δημοσιεύματα μιλούν για πορτραίτο του Τραμπ

ΗΠΑ – Ρωσία: Συνεχίζονται οι συζητήσεις στο Ριάντ – Στο τραπέζι η «Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας»