Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

ΕΕ: Πιθανόν ρωσική παραπληροφόρηση τα περί μυστικού εργαστηρίου με βιολογικά όπλα στην Ουκρανία

σημαίες κρατών της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε σήμερα πως αμφισβητεί την αξιοπιστία των ρωσικών κυβερνητικών ισχυρισμών ότι ανακάλυψαν την ύπαρξη ενός στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος στην Ουκρανία, λέγοντας πως η Μόσχα έχει ιστορικό διάδοσης παραπληροφόρησης για βιολογικά όπλα.

“Η αξιοπιστία των πληροφοριών που παρέχονται από το Κρεμλίνο είναι γενικά πολύ αμφίβολη και χαμηλή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο.

“Η ρωσική παραπληροφόρηση έχει ένα ιστορικό προώθησης χειριστικών αφηγήσεων για βιολογικά όπλα και υποτιθέμενα ‘μυστικά εργαστήρια'”, είπε και πρόσθεσε πως η ΕΕ δεν γνωρίζει για οποιαδήποτε ουκρανικά εργαστήρια που δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο.

Τις τελευταίες ημέρες η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι προσπάθησε να αναπτύξει βιολογικά όπλα. Σήμερα, το Κρεμλίνο δήλωσε πως η Ουάσινγκτον πρέπει να δώσει εξηγήσεις για “ουκρανικά εργαστήρια βιολογικών όπλων”.

Ουκρανός προεδρικός εκπρόσωπος δήλωσε: “η Ουκρανία αρνείται κατηγορηματικά οποιονδήποτε τέτοιο ισχυρισμό”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ρωσία: Προς εθνικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των ξένων εταιρειών που θα φύγουν από τη χώρα

ΗΠΑ: Έχουμε ενδείξεις ότι οι Ρώσοι ρίχνουν πράγματι κάποιες… ανόητες βόμβες

ΗΠΑ: Το αμερικανικό Κογκρέσο σκοπεύει να αποδεσμεύσει 14 δισεκατομμύρια δολάρια για την ουκρανική κρίση