ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τα ρωσικά πλήγματα κατά πολιτών και διπλωματικών αποστολών στο Κίεβο κατήγγειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, χαρακτηρίζοντάς τα «απαράδεκτα».
Με ανάρτησή του στο «Χ», ο Αντόνιο Κόστα δήλωσε:
«Οι πολίτες στο Κίεβο συνεχίζουν να δέχονται επίθεση. Αυτή τη φορά, διάφορες διπλωματικές αποστολές, συμπεριλαμβανομένης της πρεσβείας ενός κράτους μέλους της ΕΕ, της Πορτογαλίας, ήταν επίσης θύματα των ρωσικών επιθέσεων. Αυτό είναι απαράδεκτο. Εκφράζω την αλληλεγγύη μου σε όλους εκείνους που επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένου του διπλωματικού προσωπικού.»
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε λόγο για μια «ειδεχθή επίθεση», αναφέροντας τα εξής: «Ακόμη μια ειδεχθής επίθεση στο Κίεβο. Αυτή τη φορά, κατά ενός κτιρίου, που στεγάζει την πορτογαλική πρεσβεία και άλλες διπλωματικές υπηρεσίες»
Αυτή είναι «μια ακόμη βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας εναντίον μη στρατιωτικών στόχων», κατήγγειλε από την πλευρά της η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Κάγια Κάλας.
Διαβάστε επίσης
Λαβρόφ: Συζήτησε με τον Ελβετό ομόλογό του για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ζελένσκι: Δεν αρκούν οι ευρωπαϊκές εγγυήσεις ασφάλειας – Αληθινή εγγύηση είναι το ΝΑΤΟ
Ελβετία-ΕΕ: Συμφωνία για πρόσβαση της χώρας στην ενιαία αγορά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Παράδειγμα» ενάρετου πολίτη από ιερωμένο στη Λαμία: Έβρισε και απείλησε αστυνομικό στον οποίο ευχήθηκε… να μην ζει το Πάσχα! (βίντεο)
- Δούκας: «Συνεχίζει τα fake news o Κώστας Μπακογιάννης»
- ΗΠΑ: Οριακή μείωση των αρχικών αιτήσεων επιδόματος ανεργίας
- Ισραήλ: Ο IDF εξουδετέρωσε διοικητή της Χεζμπολάχ – Σειρήνες για πυραύλους στην Ιερουσαλήμ
