ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μεταξύ των πρώτων χωρών που θα συμμετάσχουν στις δοκιμές για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό είναι η χώρα μας, σύμφωνα με ανώτατο κοινοτικό αξιωματούχο
Σε ενημέρωση που απηύθυνε προς τους ανταποκριτές, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι οι χώρες χωρίζονται σε τρία γκρουπ, με βάση το κατά πόσο είναι έτοιμες τεχνικά για το πιστοποιητικό, ενώ οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου.
Εκτός από την Ελλάδα, μεταξύ των χωρών που ανήκουν στην πρώτη ομάδα είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Βουλγαρία, η Εσθονία, το Λουξεμβούργο. Η Κύπρος ανήκει στο δεύτερο γκρουπ, που θα προχωρήσει σε δοκιμές λίγο αργότερα.
Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό θα είναι τεχνικά έτοιμο την 1η Ιουνίου, σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος. Ο στόχος είναι να λειτουργήσει πλήρως στις 30 Ιουνίου.
Διαβάστε ακόμη:
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- BofΑ: Η τιμή του iPhone θα αυξανόταν κατά 90% αν κατασκευαζόταν αποκλειστικά στις ΗΠΑ
- Μακρόν: η Γαλλία θα μπορούσε να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης τον Ιούνιο
- Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την εθνική κυριαρχία του Παναμά επί της Διώρυγας του Παναμά
- F1 χωρίς προσπεράσματα: Φταίει η Σουζούκα ή τα λάστιχα;
