ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου καλωσορίζει με γραπτή ανακοίνωσή του ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.
«Τα μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου κατέληξαν σε συμφωνία για την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ τους στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου στην πόλη Aλ Ούλα της Σαουδικής Αραβίας. Προηγήθηκε τη Δευτέρα η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να ανοίξει ξανά τα σύνορά της με το Κατάρ» αναφέρει η ανακοίνωση.
Ο Ζοζέπ Μπορέ συμπληρώνει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση χαιρετίζει αυτές τις σημαντικές εξελίξεις, καθώς θα ενισχύσουν σημαντικά την περιφερειακή σταθερότητα και θα αποκαταστήσουν πλήρως την ενότητα και τη συνεργασία του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Επικροτούμε εν προκειμένω τον ρόλο διαμεσολάβησης που έπαιξε το Κουβέιτ καθ ‘όλη τη διάρκεια, καθώς και οι ΗΠΑ».
«Η ΕΕ είναι έτοιμη να υποστηρίξει την περαιτέρω περιφερειακή ολοκλήρωση στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου και να ενισχύσει τη μακροχρόνια εταιρική της σχέση με το ΣΣΚ» καταλήγει ο ύπατος εκπρόσωπος.
Διαβάστε επίσης:
Σαουδική Αραβία: Αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ του Κατάρ και των χωρών του Κόλπου
Κινήσεις συμφιλίωσης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ
Μπορέλ: H EE θα διπλασιάσει τις προσπάθειες για να διαφυλάξει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πούτιν: Ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση πυρός στο μέτωπο της Ουκρανίας
- Βατικανό: Στις 7 Μαΐου το Κονκλάβιο μπαίνει στη διαδικασία εκλογής νέου Πάπα
- Ισπανία: Μπλακ άουτ σε όλη την χώρα και σε περιοχές της Πορτογαλίας και της Γαλλίας
- Χρυσός: Φρένο στο ράλι – Περιορίζονται οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο
