• Διεθνής πολιτική

    Δανία-Ισραήλ: Τρεις συλλήψεις σε σχέση με τις δύο εκρήξεις κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ

    • NewsRoom


    Τρεις άνδρες συνελήφθησαν σήμερα σε σχέση με τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες το βράδυ κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στα περίχωρα της Κοπεγχάγης, ανακοίνωσε η αστυνομία της Δανίας.

    «Δύο άνδρες συνελήφθησαν σε τρένο στον κεντρικό σταθμό της Κοπεγχάγης. Επιπλέον νωρίτερα σήμερα συλάβαμε έναν άνδρα σε άλλο σημείο της Κοπεγχάγης», ανέφερε η αστυνομία στο X.

    Νωρίτερα σήμερα, η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνες για τις εκρήξεις.

    Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλήσουν οι αρχές για το μέγεθος των εκρήξεων, δήλωσε σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    «Είναι σαφές ότι η ισραηλινή πρεσβεία βρίσκεται πολύ κοντά και ότι αυτό είναι φυσικά επίσης ένα δεδομένο το οποίο εξετάζουμε», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Κοπεγχάγης Γιάκομπ Χάνσεν.

    Συνεργεία, τα μέλη των οποίων φορούν ειδικές στολές πλήρους κάλυψης, διεξάγουν έρευνες στον τόπο των εκρήξεων για να βρουν στοιχεία, ανέφερε η ταμπλόιντ B.T.

    Στην περιοχή βρίσκονται επίσης αρκετές άλλες πρεσβείες και προξενεία, όπως της Ρουμανίας και της Ταϊλάνδης, αλλά και του Ιράν και της Τουρκίας, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ισραήλ: Ο στρατός εισέβαλε για λίγο σε δύο σημεία στον νότιο Λίβανο – Η Χεζμπολάχ ανέφερε μάχες με Ισραηλινούς στρατιώτες

    Σουηδία: Πυροβολισμοί κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ

    Ισραήλ: «Persona non grata» ο Γκουτέρες – Τού απαγόρεψαν την είσοδο στη χώρα



    ΣΧΟΛΙΑ