• Διεθνής πολιτική

    Δανία: Η Κοπεγχάγη ακολουθεί το παράδειγμα άλλων κρατών-μελών της ΕΕ διαμαρτυρόμενη κατά του ταξιδιού του Βίκτορ Ορμπάν

    Δανία: Η παραλλαγή 'Ομικρον του κορονοϊού έχει εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα


    Ο Δανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα στέλνει υπουργούς σε ανεπίσημες κυβερνητικές συνεδριάσεις που συνδέονται με την ουγγρική προεδρία στην ΕΕ αυτό τον μήνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στις συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν με τους προέδρους της Ρωσίας και της Κίνας.

    Ο Ορμπάν είχε συνομιλίες για πιθανή συμφωνία για ειρήνη στην Ουκρανία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ σε ξεχωριστές συναντήσεις νωρίτερα αυτό τον μήνα, προκαλώντας την οργή κάποιων Ευρωπαίων ηγετών που δήλωσαν ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν μιλά εξ ονόματος του ευρωπαϊκού μπλοκ.

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε χθες ψήφισμα που καταδίκαζε την επίσκεψη του Ορμπάν στη Ρωσία, δηλώνοντας ότι η συνέλευση της ΕΕ «θεωρεί πως η παραβίαση αυτή θα πρέπει να έχει επιπτώσεις για την Ουγγαρία».

    Η Σουηδία, η Φινλανδία, η Εσθονία, η Λετονία, η Λιθουανία και η Πολωνία επίσης δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα εκπροσωπηθούν μόνο από δημόσιους υπαλλήλους.

    «Η κυβέρνηση θέλει να αποστασιοποιηθεί ξεκάθαρα από τους χειρισμούς της ουγγρικής κυβέρνησης σχετικά με την Ουκρανία τις πρώτες εβδομάδες της προεδρίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν σε γραπτή απάντηση στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του δανέζικου κοινοβουλίου

    Η Δανία θα αποστέλλει, προς το παρόν, μόνο δημόσιους υπαλλήλους για να καλύψουν τις ανεπίσημες υπουργικές συνεδριάσεις στην Ουγγαρία, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Διαβάστε επίσης:

    5 βότανα που δεν πρέπει ποτέ να φυτεύονται μαζί

    Μυτιληναίος: Η αύξηση των καθαρών κερδών μας γίνεται με μικρότερη επίπτωση στους φυσικούς πόρους

    Νίκη Κεραμέως: Ο κ. Κασσελάκης επιδίδεται στον προσφιλή στον ΣΥΡΙΖΑ συνδυασμό fake news και λαϊκισμό



    ΣΧΟΛΙΑ