• Διεθνής πολιτική

    Χεζμπολάχ: Νέα επίθεση με ρουκέτες κατά της Χάιφα – Καλεί το Ισραήλ σε κατάπαυση του πυρός

    • NewsRoom
    Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασέμ

    Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασέμ


    Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαπέλυσε “ομοβροντία ρουκετών” στη Χάιφα, δύο ημέρες αφού τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (drone) της οργάνωσης σκότωσε τέσσερις στρατιώτες σε μια στρατιωτική βάση στο νότιο τμήμα αυτής της μεγάλης πόλης του βόρειου Ισραήλ.

    Η επίθεση της Κυριακής ήταν η πιο φονική που έχει εξαπολύσει το φιλοϊρανικό κίνημα στο ισραηλινό έδαφος σε σχεδόν έναν μήνα στρατιωτικής κλιμάκωσης. Η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωση λέει πως πλέον εμπλέκεται σε “στενές μάχες” με Ισραηλινούς στρατιώτες στον νότιο Λίβανο. Το Ισραήλ, από την πλευρά του, ενέτεινε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο.

    Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κάσεμ δήλωσε πως η οργάνωση θα προκαλέσει πόνο στο Ισραήλ αν και κάλεσε για κατάπαυση του πυρός.

    “Η λύση είναι μια κατάπαυση του πυρός, δεν μιλάμε από θέση αδυναμίας. Αν οι Ισραηλινοί δεν το θέλουν αυτό, θα συνεχίσουμε”, είπε ο Κάσεμ σε ηχογραφημένη ομιλία που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο της οργάνωσης.

    “Όμως μετά την κατάπαυση του πυρός, με βάση μια έμμεση συμφωνία, οι έποικοι θα επιστρέψουν στον βορρά και άλλα βήματα θα σχεδιαστούν”.

    Ο Κάσεμ είπε πως η Χεζμπολάχ διατηρεί το δικαίωμα να επιτεθεί οπουδήποτε στο Ισραήλ επειδή ο εχθρός της έχει κάνει το ίδιο στον Λίβανο. Ειπε πως πως περισσότεροι Ισραηλινοί θα εκτοπιστούν και “εκατοντάδες χιλιάδες, ακόμη και περισσότεροι από δύο εκατομμύρια, θα κινδυνεύουν κάθε στιγμή, κάθε ώρα, κάθε μέρα”.

    “Θα εστιάσουμε στη στοχοποίηση του ισραηλινού στρατού και των κέντρων και των στρατώνων του”, είπε.

    Ο Κάσεμ είναι ντε φάκτο επικεφαλής της οργάνωσης μετά τη δολοφονία του γενικού γραμματέα της Χασάν Νασράλα από το Ισραήλ στις 27 Σεπτεμβρίου.

     

    Διαβάστε επίσης:
    HΠΑ σε Ισραήλ: Εμπάργκο όπλων αν δεν φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα εντός 30 ημερών

    Hellenic Train: Σε διαθεσιμότητα συνοδός που φαίνεται να λάμβανε χρήματα από επιβάτη

    UnitedHealth: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη γ΄ τριμήνου



    ΣΧΟΛΙΑ