• Διεθνής πολιτική

    Νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα – Ιράν: Η δολοφονία θα οδηγήσει στην καταστροφή του Ισραήλ(upd)

    • NewsRoom
    Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

    Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα


    Ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ιράν, Μοχάμαντ Ρεζά Αρέφ, φέρεται να δήλωσε ότι η δολοφονία του Χασάν Νασράλα θα επιφέρει την «καταστροφή» του Ισραήλ.

    «Προειδοποιούμε τους ηγέτες του κατοχικού καθεστώτος ότι η άδικη αιματοχυσία… ειδικά του γενικού γραμματέα της Χεζμπολάχ, του μάρτυρα Σεγιέντ Χασάν Νασράλα, θα επιφέρει την καταστροφή τους», ανέφερε ο Αρέφ σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.

    Ο Αρέφ διορίστηκε από τον νέο πρόεδρο του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, ως πρώτος αντιπρόεδρός του τον Ιούλιο. Είχε διατελέσει αντιπρόεδρος υπό τον πρώην μεταρρυθμιστή πρόεδρο Μοχάμαντ Χατάμι από το 2001 έως το 2005.

    Ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα στο ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό

    Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο του διοικητή του μετώπου με το Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, Αλί Καράκι, στο ισραηλινό πλήγμα που κόστισε επίσης τη ζωή στον ηγέτη του φιλοϊρανικού κινήματος, Χασάν Νασράλα.

    Ο Αλί Καράκι, που είχε επιζήσει ενός πλήγματος που τον είχε στοχοθετήσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, “σκοτώθηκε κατά το ισραηλινό πλήγμα μαζί με τον Χασάν Νασράλα”, ανέφερε η πηγή. Σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, ο Αμπάς Νιφορουσάν, ένας από τους αναπληρωτές διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σκοτώθηκε επίσης κατά το ισραηλινό πλήγμα.

    Ισραήλ: Για τον στρατό, η «εξόντωση» του ηγέτη της Χεζμπολάχ «κάνει τον κόσμο πιο ασφαλή»

    Ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σήμερα σε δήλωση πως «η εξόντωση» του ηγέτη της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, κάνει τον κόσμο «πιο ασφαλή» και επέμεινε στο ότι συνεχίζει να εξοντώνει άλλους ηγέτες του ένοπλου ισλαμιστικού κινήματος.

    «Ο Νασράλα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς όλων των εποχών του κράτους του Ισραήλ (…) Η εξόντωσή του κάνει τον κόσμο πιο ασφαλή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, σε συνέντευξη Τύπου που αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά, την επομένη του πλήγματος που κόστισε τη ζωή στον ηγέτη της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού.

    Ο Χαγκαρί δήλωσε επίσης πως το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό όπου σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ σε ισραηλινό πλήγμα ήταν ένας νόμιμος στρατιωτικός στόχος.

    Σε ξεχωριστή δήλωση, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ απευθύνθηκε στον λαό του Λιβάνου λέγοντας: «Δεν είμαστε σε πόλεμο εναντίον σας. Είναι καιρός για αλλαγή».

    «Στους εχθρούς μας, λέω: Είμαστε δυνατοί και αποφασισμένοι», πρόσθεσε.

    Από την πλευρά της, η διοίκηση εσωτερικού μετώπου του ισραηλινού στρατού (παθητική άμυνα) ανακοίνωσε νέα μέτρα ασφαλείας για το κεντρικό Ισραήλ, απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις άνω των χιλίων ατόμων, ιδιαίτερα στο Τελ Αβίβ και τις γύρω περιοχές, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται κάθε Σάββατο εδώ και μήνες για να διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησης.

    Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα κοντά στη Βηρυτό, όπως γνωστοποίησε σήμερα το φιλοϊρανικό κίνημα, ένα πολύ σκληρό χτύπημα που σπρώχνει τον Λίβανο και τη Μέση Ανατολή προς το άγνωστο, σημειώνει το AFP.

    Ο θάνατος του Χασάν Νασράλα, που θεωρείτο ο πιο ισχυρός άνδρας στον Λίβανο, κινδυνεύει να κλονίσει το κόμμα του, να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και αποτελεί μεγάλη νίκη του Ισραήλ απέναντι στο Ιράν και στους συμμάχους του στην περιοχή.

    «Ο Σάγεντ Χασάν Νασράλα ενώθηκε με τους μάρτυρες συντρόφους του (…) την πορεία των οποίων σχεδόν επί τριάντα χρόνια», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Χεζμπολάχ, ο πιο στενός σύμμαχος του Ιράν, ορκισμένου εχθρού του Ισραήλ.

    Η ανακοίνωση ανέφερε πως ο γενικός γραμματέας της ισχυρής ένοπλης οργάνωσης σκοτώθηκε μαζί με άλλα μέλη της «σε ύπουλη σιονιστική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού».

    Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε χθες, Παρασκευή, το Ισραήλ στο τέλος του απογεύματος στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπου ο ισραηλινός στρατός είπε πως έθεσε στο στόχαστρο το αρχηγείο της ισλαμιστικής οργάνωσης.

    «Ο Χασάν Νασράλα είναι νεκρός», δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Ναντάβ Σοσάνι, στο X.

    Επικεφαλής της Χεζμπολάχ από το 1992, ο 64χρονος Χασάν Νασράλα, ήταν ένας πιστός σιίτης που αποτελούσε αντικείμενο πραγματικής λατρείας στη σιιτική κοινότητα του Λιβάνου Ο τόπος κατοικίας του εδώ και χρόνια ήταν απόρρητο μυστικό, ενώ σπανίως εμφανιζόταν δημόσια.

    «Το μήνυμα είναι απλό: όποιον απειλεί τους πολίτες του Ισραήλ, ξέρουμε πως να τον φθάσουμε», προειδοποίησε ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ο Αλί Καρακέ, που φέρεται να ήταν ο διοικητής του νοτίου μετώπου της Χεζμπολάχ, καθώς και άλλοι διοοκητές του κινήματος, σκοτώθηκαν δίπλα στον Χασάν Νασράλα κατά την επιχείρηση «Νέα τάξη».

    Ο στρατός δήλωσε στη συνέχεια πως η «πλειονότητα» των υψηλόβαθμων στελεχών της Χεζμπολάχ έχουν «εξοντωθεί» σε ισραηλινές επιχειρήσεις τους τελευταίους μήνες.

    Η επίθεση εναντίον του Νασράλα «ήταν πολύ πολύπλοκη. Αυτό δείχνει όχι μόνο τις τεράστιες τεχνολογικές δυνατότητες αλλά και σε ποιο σημείο το Ισραήλ κατάφερε να εισχωρήσει στη Χεζμπολάχ», εκτιμά ο Τζέιμς Ντόρσεϊ, ερευνητής στο Ινστιτούτο Μέσης Ανατολής του εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης.

    «Υπάρχει ακόμη δρόμος να διανυθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, Ναντάβ Σοσάνι εκτιμώντας σε «δεκάδες χιλιάδες ρουκέτες» το οπλοστάσιο του κινήματος και λέγοντας πως η Χεζμπολάχ εξακολουθεί να έχει «την ικανότητα να εκτοξεύει πολλά πυρά ταυτόχρονα» στο Ισραήλ.

    Το πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού κατέστρεψε δεκάδες κτήρια σύμφωνα με φωτογράφο του AFP και ώθησε στη φυγή χιλιάδες κατοίκους, εκ των οποίων μερικές οικογένειες κοιμήθηκαν στον δρόμο. Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό των αρχών του Λιβάνου, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν.

    Πολλές ώρες μετά το πλήγμα, στήλες καπνού υψώνονταν ακόμη από τα συντρίμμια.

    Με χρηματοδότηση και εξοπλισμό από το Ιράν, η Χεζμπολάχ ιδρύθηκε το 1982 με πρωτοβουλία των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του Ιράν.

    Χωρίς να αναφέρει το όνομα του Χασάν Νασράλα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλι Χαμενεΐ, δήλωσε: «η σφαγή ανυπεράσπιστων ανθρώπων στον Λίβανο» «απέδειξε την κοντόφθαλμη και ανόητη πολιτική των ηγετών του καθεστώτος-σφετεριστή».

    Ο προκάτοχος του Χασάν Νασράλα, ο Αμπάς Μουσάουι, δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 1992 από ισραηλινή επιδρομή στην αυτοκινητοπομπή του στον νότιο Λίβανο. Η σύζυγος του και ένας από τους γιους του σκοτώθηκαν επίσης.

    Παρά τα πλήγματα που εξαπολύει το Ισραήλ, το οποίο βομβαρδίζει αδιάκοπα τα προπύργια της Χεζμπολάχ, το κίνημα ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ. Ωστόσο συχνά η μεγάλη πλειονότητα των ρουκετών αναχαιτίζονται.

    Την περασμένη Δευτέρα, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε εκστρατεία σφοδρών και φονικών βομβαρδισμών εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, έπειτα από διασυνοριακές ανταλλαγές πυρών με τη λιβανέζικη οργάνωση.

    Η Χεζμπολάχ άνοιξε μέτωπο εναντίον του Ισραήλ με την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, που ξέσπασε μετά την επίθεση μαχητών της συμμάχου της, παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

    Το Ισραήλ λέει ότι δρα για να σταματήσει τα πυρά της Χεζμπολάχ προς το βόρειο τμήμα του, που συνορεύει με τον νότιο Λίβανο, και να επιτρέψει με αυτό τον τρόπο την επιστροφή δεκάδων χιλιάδων κατοίκων που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους.

    Σήμερα ο ισραηλινός στρατός δήλωσε πως εξαπέλυσε πλήγματα «σε 140 στόχους της Χεζμπολάχ» από χθες βράδυ, και είπε πως σκότωσε έναν από τους διοικητές της σε αεροπορική επιδρομή στον νότιο Λίβανο.

    Ένα νέο ισραηλινό πλήγμα στοχοποίησε επίσης τα νότια προάστια της Βηρυτού με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ένα κτήριο, σύμφωνα με πηγή ασφαλείας.

    Από τη Δευτέρα, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 700 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους αμάχων σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Μέσα σε έναν χρόνο, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί υπερβαίνει τους 1.500, απολογισμός που είναι μεγαλύτερος εκείνου των 33 ημερών πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ το 2006.

    Ιράν: Αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε από τα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό του Λιβάνου

    Ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν, σκοτώθηκε στα ισραηλινά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό χθες, Παρασκευή, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

    Ιράν σε Ισραήλ: Θα μετανιώσετε για τον Νασράλα

    Η δολοφονία του Χασάν Νασράλα έχει προκαλέσει οργή στο Ιράν, με τον Αλί Χαμενεΐ να προειδοποιεί το Ισραήλ ότι θα μετανιώσει πικρά για την ενέργειά του και να απευθύνει έκκληση σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο να ενωθεί και να σταθεί στο πλευρό της Χεζμπολάχ και του λαού του Λιβάνου.

    Την πεποίθηση πως η δολοφονία του Νασράλα δεν μπορεί να προκαλέσει μεγάλο ρήγμα στη δομή της Χεζμπολάχ, εξέφρασε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, στην πρώτη του δήλωση μετά τις ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού. Ο Χαμενεΐ, που έχει μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος με αυξημένη ασφάλεια, τόνισε ότι «το Ισραήλ θα πρέπει να γνωρίζει πως δεν μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στην ισχυρή δομή της Χεζμπολάχ», χωρίς να αναφέρεται ευθέως στη δολοφονία του Νασράλα.

    «Οι σιωνιστές εγκληματίες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι πολύ μικροί και δεν μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ζημιά στην ισχυρή δομή της Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Όλες οι δυνάμεις αντίστασης στην περιοχή στέκονται στο πλευρό της Χεζμπολάχ» είπε ο Ιρανός ηγέτης, προσθέτοντας πως «η μοίρα αυτής της περιοχής θα αποφασιστεί από τις δυνάμεις αντίστασης, με επικεφαλής τη Χεζμπολάχ… ο Λίβανος θα κάνει τον κακό και απόκληρο εισβολέα να μετανιώσει για τις πράξεις του».

    Επεσήμανε, ακόμα, ότι «η κυρίαρχη τρομοκρατική συμμορία του σιωνιστικού καθεστώτος δεν έχει πάρει μάθημα από τον εγκληματικό πόλεμο που διεξάγεται εδώ και ένα χρόνο στη Γάζα».

    Και συμπλήρωσε: «Οφείλουν όλοι οι μουσουλμάνοι να σταθούν στο πλευρό του λιβανέζικου λαού και της Χεζμπολάχ, που είναι υπερήφανοι για τις δυνατότητές τους, και να βοηθήσουν να αντιμετωπιστεί το σφετεριστικό, άδικο και κακόβουλο καθεστώς».

    Η Χαμάς θρηνεί τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ

    Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θρηνεί για τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Σάγεντ Χασάν Νασράλα, τον οποίο επιβεβαίωσε σήμερα η Χεζμπολάχ.

    Η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο του ηγέτη της, αφού ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι τον σκότωσε σε αεροπορικό πλήγμα που εξαπέλυσε στη Βηρυτό χθες, Παρασκευή.

    Χεζμπολάχ: Επιβεβαίωσε τον θάνατο του ηγέτη της, Χασάν Νασράλα

    Η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου επιβεβαίωσε σήμερα πως ο ηγέτης της, Σάγεντ Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε την Παρασκευή.

    «Ο Σάγεντ Χασάν Νασράλα ενώθηκε με τους μάρτυρες συντρόφους του (…) των οποίων οδήγησε το βήμα σχεδόν επί τριάντα χρόνια», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η φιλοϊρανική οργάνωση.

    Η Χεζμπολάχ ανέφερε ακόμη στην ανακοίνωσή της πως θα συνεχίσει τη μάχη της εναντίον του Ισραήλ «σε υποστήριξη της Γάζας και της Παλαιστίνης, και σε υπεράσπιση του Λιβάνου και του ακλόνητου και αξιοσέβαστου λαού του».

    Το Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι σκότωσε τον Νασράλα σε αεροπορικό πλήγμα που εξαπέλυσε στα νότια προάστια της Βηρυτού χθες, Παρασκευή.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Al Manar TV άρχισε να μεταδίδει στίχους από το Κοράνι μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Νασράλα.

    ΕΕ-Μεσανατολικό: Οι ευρωπαϊκές αρχές συνιστούν στις αεροπορικές εταιρίες να αποφύγουν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και του Ισραήλ

    Οι ευρωπαϊκές αρχές συνιστούν στις αεροπορικές εταιρίες να αποφύγουν τους εναέριους χώρους του Λιβάνου και του Ισραήλ λόγω της “εντατικοποίησης των αεροπορικών πληγμάτων και της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας”, όπως ανακοίνωσαν σήμερα.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA) εξέδωσαν δελτίο “συνιστώντας (στις αεροπορικές εταιρίες) να μην δραστηριοποιούνται εντός των εναέριων χώρων του Λιβάνου και του Ισραήλ, σε όλα τα επίπεδα πτήσης”, όπως γνωστοποίησε η EASA.

    Εκτιμά πως η κατάσταση σε αυτές τις δύο χώρες είχε επιπτώσεις “στην ασφάλεια του εναέριου χώρου”.

    Η σύσταση σε αυτό το στάδιο “ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου” αλλά μπορεί να “επανεξεταστεί, να προσαρμοστεί ή να αποσυρθεί ανάλογα με την αποτίμηση” της κατάστασης.

    “Η EASA θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την κατάσταση προκειμένου να αξιολογήσει αν υπάρχει αύξηση ή μείωση των κινδύνων για τις αεροπορικές εταιρίες της ΕΕ, ως αποτέλεσμα της εξέλιξης της απειλής”, ανέφερε.

    Το Ισραήλ βομβαρδίζει προπύργια της Χεζμπολάχ στον νότιο και ανατολικό Λίβανο καθώς και στα νότια προάστια της Βηρυτού, και δήλωσε σήμερα ότι σκότωσε τον ηγέτη του κινήματος Χασάν Νασράλα.

    Το λιβανέζικο κίνημα ανακοίνωσε από την πλευρά του σήμερα ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον ενός κιμπούτς και στρατιωτικών στόχων στο βόρειο Ισραήλ.

    Λίβανος: Απαγορεύτηκε η είσοδος ιρανικού αεροπλάνου στον εναέριο χώρο έπειτα από ισραηλινές απειλές

    Το υπουργείο Μεταφορών του Λιβάνου είπε σε ένα ιρανικό αεροπλάνο να μην εισέλθει στον εναέριο χώρο του αφού το Ισραήλ προειδοποίησε τις υπηρεσίες ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Βηρυτού ότι θα χρησιμοποιούσε “βία” αν το αεροπλάνο προσγειωνόταν, δήλωσε πηγή στο υπουργείο την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

    Η πηγή αυτή είπε πως δεν είναι σαφές τι βρισκόταν πάνω στο αεροπλάνο. “Η προτεραιότητα είναι οι ανθρώπινες ζωές”, πρόσθεσε η πηγή.

    Ισραήλ: Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού η χώρα μετά τη δολοφονία του Νασράλα

    Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ έχει τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού για μια ευρύτερη σύγκρουση αφού ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό, και επίσης πως ελπίζει ότι ο φερόμενος θάνατός του θα οδηγήσει την οργάνωση να αλλάξει πορεία.

    «Ελπίζουμε πως αυτό θα αλλάξει τις ενέργειες της Χεζμπολάχ», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι σε ενημέρωση των δημοσιογράφων αφού ο στρατός δήλωσε ότι σκότωσε τον Νασράλα.

    Είπε όμως ότι θα χρειαστεί ακόμη χρόνος προκειμένου να μειωθούν οι ικανότητες της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπλάχ.

    «Είδαμε τη Χεζμπολάχ να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον μας για έναν χρόνο. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα συνεχίσει να εξαπολύσει τις επιθέσεις της εναντίον μας ή να προσπαθεί να το κάνει», είπε.

    Ο Σοσάνι πως δεν έχουν δοθεί νέες οδηγίες στους Ισραηλινούς πολίτες όσον αφορά την ετοιμότητα στο εσωτερικό μέτωπο, καθώς οι τρέχουσες οδηγίες θέτουν ήδη μεγάλο μέρος της χώρας σε υψηλό συναγερμό.

    «Η Χεζμπολάχ το κλιμακώνει αυτό για έναν χρόνο… Το Ιράν βρίσκεται προφανώς πίσω από αυτό, δεν είναι μυστικό. Υποστηρίζει τη Χαμάς, υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ και άλλους πληρεξούσιους. Έφθασε μάλιστα να μας επιτεθεί απευθείας τον Απρίλιο», είπε.

    «Άρα είμαστε έτοιμοι για μια ευρύτερη κλιμάκωση; Ναι. Είμαστε σε μια ευρύτερη κλιμάκωση, σε έναν πόλεμο σε πολλά μέτωπα, για έναν χρόνο. Οι δυνάμεις μας είναι σε υψηλό συναγερμό, οι μυστικές υπηρεσίες μας είναι πάνω και ψάχνουν αυτού του είδους τις απειλές», είπε.

    Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι στοχοποίησε ισραηλινές περιοχές, περιλαμβανομένης της Ρος Πίνα στον βορρά, με πυραύλους σε αντίποινα για τις ισραηλινές επιθέσεις σε πόλεις, χωριά και αμάχους στον Λίβανο.

    Το Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα σε αεροπορικό πλήγμα που εξαπέλυσε χθες, Παρασκευή, στα νότια προάστια της Βηρυτού. Η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη εκδώσει οποιαδήποτε ανακοίνωση για την κατάσταση του Νασράλα, ηγέτη της επί 32 χρόνια.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΕ-Μεσανατολικό: Οι ευρωπαϊκές αρχές συνιστούν στις αεροπορικές εταιρίες να αποφύγουν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και του Ισραήλ

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει το δικό της παραγωγικό μοντέλο -Το ενεργειακό κόστος πλήττει την ανταγωνιστικότητα

    Παυσανίας Παπαγεωργίου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανακάμψει και να είναι ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων»



    ΣΧΟΛΙΑ