• Διεθνής πολιτική

    Χεζμπολάχ: Ανέλαβε την «πλήρη και αποκλειστική» ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Νετανιάχου

    • NewsRoom


    Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο σπίτι του Νετανιάχου στην ισραηλινή πόλη Καισάρεια.

    Ο εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Αφίφ, έκανε τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα νότια προάστια της Βηρυτού, η οποία διεκόπη μετά από ισραηλινή προειδοποίηση εκκένωσης για την περιοχή, όπως μεταδίδει το Al Arabyia.

    Ένα ισραηλινό χτύπημα έπληξε έναν στόχο εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον τόπο της διάσκεψης λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση των δημοσιογράφων, δήλωσε ένας δημοσιογράφος του AFP.

    Η Χεζμπολάχ «δηλώνει την πλήρη, πλήρη και αποκλειστική της ευθύνη για την επιχείρηση της Καισάρειας με στόχο τον Νετανιάχου», είπε ο Αφίφ.

    Το Σάββατο, ο Νετανιάχου κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ για απόπειρα δολοφονίας του ίδιου και της συζύγου του μετά την εκτόξευση ενός drone προς την κατοικία του στην κεντρική πόλη της Καισάρειας.

    Ο Αφίφ αναγνώρισε επίσης ότι ορισμένοι από τους μαχητές της ομάδας συνελήφθησαν από τον ισραηλινό στρατό χωρίς να δώσει αριθμούς.

    «Σχετικά με το θέμα των αιχμαλώτων που κρατούνται από τον εχθρό αυτή τη στιγμή, λέω: Γνωρίζω ότι ο εχθρός δεν είναι αφοσιωμένος στην ηθική του πολέμου και στις διεθνείς συμβάσεις, αλλά φέρει την ευθύνη της διατήρησης της ζωής των αιχμαλώτων», είπε ο Αφίφ.

    Προηγουμένως, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι έχει αιχμαλωτίσει συνολικά τέσσερις μαχητές της Χεζμπολάχ από την έναρξη της χερσαίας επίθεσής του στον Λίβανο και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που είπε ότι έδειχνε έναν από αυτούς να απαντά σε ερωτήσεις.

    Ο Αφίφ είπε επίσης ότι η εταιρεία μικροχρηματοδότησης του ομίλου Al-Qard al-Hassan έλαβε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ενόψει των ισραηλινών επιδρομών την περασμένη εβδομάδα, υποσχόμενος να «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» έναντι των καταθετών.

    Για όλους τους τελευταίους τίτλους, ακολουθήστε το κανάλι μας στις Ειδήσεις Google στο διαδίκτυο ή μέσω της εφαρμογής.

    Η εταιρεία «είχε προβλέψει μια τέτοια… επιθετικότητα και έχει λάβει όλες τις προφυλάξεις και θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των καταθετών», είπε.

    Διαβάστε επίσης:

    Γερμανία: Εγκρίθηκαν σχέδια κατασκευής δικτύου υδρογόνου ύψους €19 δισ.

    ΗΠΑ-Εκλογές: Θρίλερ με οριακό προβάδισμα Χάρις έναντι του Τραμπ, 46% προς 43% (Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos)

    Maersk: Έσοδα 15,8 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο λόγω αύξησης της διακίνησης κοντέινερ



    ΣΧΟΛΙΑ