Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Χαμάς: Επίσημη απάντηση στο Ισραήλ για το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός

Ισμαήλ Χανίγια (ηγέτης Χαμάς) Πηγή: facebook

Ισμαήλ Χανίγια (ηγέτης Χαμάς)

Την επίσημη απάντησή της στο Ισραήλ για το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός φέρεται να έχει δώσει η Χαμάς, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται  ανάρτηση δημοσιογράφου του Axios στο X, ο οποίος με τη σειρά του κάνει αναφορά σε δύο πηγές.

Την είδηση επιβεβαίωσε επίσης αξιωματούχος της Χαμάς, με δήλωσή του στο Reuters, σύμφωνα με τον οποίο,  «η απάντηση της Χαμάς επαναβεβαίωσε τη θέση της οργάνωσης ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να τερματίσει τη σιωνιστική επίθεση εναντίον του λαού μας, να απομακρύνει τις ισραηλινές δυνάμεις, να ανοικοδομήσει τη Γάζα και να επιτύχει μια σοβαρή συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων».

Το σχέδιο που είχε παρουσιάσει ο Μπάιντεν και εκπονήθηκε από το Ισραήλ ήταν τριών φάσεων.

Η πρώτη φάση, έξι εβδομάδων, αφορούσε την πλήρη κατάπαυση του πυρός και την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων από τις κατοικημένες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. Παράλληλα, Ισραήλ και Χαμάς θα διαπραγματευτούν για τη δεύτερη φάση του σχεδίου, που αφορούσε τον μόνιμο τερματισμό των εχθροπραξιών.

Η δεύτερη φάση θα υπήρξε ανταλλαγή για την απελευθέρωση όλων των υπόλοιπων ομήρων της Χαμάς, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις θα αποσύρονταν από τη Γάζα.

Η τρίτη φάση προβλέπει ένα σχέδιο ανοικοδόμησης και διοίκησης της Γάζας.

Η Χαμάς είχε δηλώσει πως εξετάζει θετικά την ομιλία του Μπάιντεν, χωρίς να δώσει επίσημη απάντησή μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης

ΕΕ: Παρότρυνση Γιοχάνες Χαν προς όλους τους εμπλεκόμενους να τηρήσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης πιστοποίησε την αναποτελεσματικότητα και την αποτυχία της κυβέρνησής του

ΗΠΑ-Δίκη Χάντερ Μπάιντεν: Ο Τζο Μπάιντεν επαναλαμβάνει ότι “θα σεβαστεί τη δικαστική διαδικασία”