• Διεθνής πολιτική

    Χαμάς: Αποσύρεται ξανά από τις έμμεσες διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

    Ισμαήλ Χανίγια (ηγέτης Χαμάς) Πηγή: facebook

    Ισμαήλ Χανίγια (ηγέτης Χαμάς)


    Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η οργάνωση αποσύρεται από τις έμμεσες διαπραγματεύσεις καταγγέλλοντας τις «σφαγές εναντίον άοπλων πολιτών».

    Η Χαμάς «είναι ωστόσο έτοιμη να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις» όταν το Ισραήλ «θα αποδείξει ότι σοβαρολογεί για την επίτευξη μιας συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός» και την ανταλλαγή Παλαιστίνιων κρατουμένων με τους Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται στη Γάζα.

    Συνολικά, τουλάχιστον 141 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε 24 ώρες στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Αυτός είναι ένας από τους βαρύτερους ημερήσιους απολογισμούς εδώ και πολλές εβδομάδες

    Ένα στέλεχος της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες αφηγήθηκε ότι είδε, στο νοσοκομείο Νάσερ του Χαν Γιουνίς, «φρικτές εικόνες», από τις χειρότερες από την έναρξη του πολέμου. «Είδα νήπια ακρωτηριασμένα, παιδιά παράλυτα, που ήταν αδύνατον να τα νοσηλεύσουν», περιέγραψε ο Σκοτ Άντερσον, ο αναπληρωτής συντονιστής των ανθρωπιστικών υποθέσεων της υπηρεσίας αυτής.

    Πλάνα του Γαλλικού Πρακτορείου από το Αλ Μαουάσι δείχνουν καμένες σκηνές, κλινοσκεπάσματα και στρώματα διαλυμένα.

    Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του επέμεινε ότι «τα περισσότερα θύματα ήταν τρομοκράτες» ενώ ο Νετανιάχου δήλωσε ότι η επιχείρηση στο Χαν Γιουνίς έστειλε «ένα μήνυμα αποτροπής» στους εχθρούς του Ισραήλ και συνέβαλε στην αποδυνάμωση της Χαμάς.

    Ο στρατός συνεχίζει εξάλλου τις επιχειρήσεις του στον τομέα της Ράφα, στα νότια, και στην Πόλη της Γάζας, στα βόρεια, όπου λέει ότι «εξόντωσε πολλούς τρομοκράτες». Σύμφωνα με Παλαιστίνιους τραυματιοφορείς, τουλάχιστον οκτώ είναι οι νεκροί από πλήγματα στην Πόλη της Γάζας.

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Φιντάν: Το Ισραήλ δεν έχει καμία πρόθεση για ειρήνευση στη Γάζα

    Σλοβακία: Ο Φίτσο συγκρίνει την απόπειρα κατά του Τραμπ με τη δική του

    Μπάιντεν: Ενημερώθηκε από το FBI και τη Μυστική Υπηρεσία για την απόπειρα κατά του Τραμπ



    ΣΧΟΛΙΑ