Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

BRICS: Ο Αμπάς κατηγορεί το Ισραήλ ότι θέλει να «αδειάσει» τη Λωρίδα της Γάζας από τον πληθυσμό της

Μαχμούντ Αμπάς, πρόεδρος Παλαιστίνης

Μαχμούντ Αμπάς, Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής και ηγέτης της Φατάχ

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς προχώρησε σε κατηγορίες κατά του Ισραήλ πως θέλει να «αδειάσει» τη Λωρίδα της Γάζας από τον πληθυσμό της έπειτα από περισσότερο από ένα χρόνο πολέμου κατά της Χαμάς, μιλώντας για τη «μεγαλύτερη καταστροφή» μετά τη Νάκμπα του 1948.

«Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος από τότε που οι Παλαιστίνιοι υπέστησαν τη μεγαλύτερη καταστροφή μετά τη Νάκμπα του 1948, τον ισραηλινό πόλεμο στον οποίο διαπράχθηκαν εγκλήματα γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης», δήλωσε ο Αμπάς στη σύνοδο κορυφής των BRICS.

Ο Αμπάς κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό ότι θέλει να «αδειάσει» τη Λωρίδα της Γάζας, «ιδιαίτερα τώρα στο βόριο τμήμα» του παλαιστινιακού θύλακα, που αποτελεί στόχος ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης.

Οι ηγέτες των BRICS στο κοινό ανακοινωθέν τους ζήτησαν τη δημιουργία ενός κυρίαρχου, ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967.

Διαβάστε επίσης:

Τεχνικά έργα: Ψηφιακά από 1/11 η υποβολή των συμφωνητικών ανάληψης

Σύλληψη αστυνομικού για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων

Κασσελάκης στην Χαλκίδα – «Φίμωση μελών» καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου του