ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος έως το τέλος Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ στο περιθώριο της διήμερης ειδικής συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
Υπενθυμίζεται πως ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είχε δηλώσει ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας του πως η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους είναι «προς το γεωπολιτικό συμφέρον της Ευρώπης», επαναβεβαίωνοντας ότι η Μαδρίτη είναι «έτοιμη να προχωρήσει σε μια τέτοια αναγνώριση».
Επίσης, και η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ετοιμάζεται να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, όπως είχε αναφέρει στο Δουβλίνο ο επικεφαλής της ιρλανδικής διπλωματίας Μίχαλ Μάρτιν.
Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει απορρίψει οποιαδήποτε διεθνή αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους εκτός του πλαισίου απευθείας ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, υποστηρίζοντας πως κάθε τέτοια πρωτοβουλία θα «προσέφερε τεράστια ανταμοιβή στην τρομοκρατία».
Διαβάστε επίσης:
ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Στα €182,9 εκατ. ο κύκλος εργασιών το 2023 – Στα €3,3 εκατ. τα EBITDA
Μπούγας (Υφυπουργός Δικαιοσύνης): Σχεδόν βέβαιη η έφεση του εισαγγελέα στην απόφαση για το Μάτι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έφη Κουτσουρέλη: Μήνυμα ανατροπής της διοίκησης του ΣΕΠΕ – «Γιώτα Παπαρίδου, φύγε»
- Μαρία και Αννα Αγγελικούση, Λιβανός, Λάτσης, Μαρτίνος, Προκοπίου, Οικονόμου αμφισβητούν αποφάσεις του ΙΜΟ
- «Ρελάνς» της κυβέρνησης για την υπόθεση των Τεμπών
- Γιατί ο Νίκος Δένδιας «στοχεύει» στη Μέση Ανατολή – Τα 14 ταξίδια και η στρατιωτική διπλωματία
