• Διεθνής πολιτική

    Μπορέλ: «Αντίποινα» σε Όρμπαν, στις Βρυξέλλες και όχι στη Βουδαπέστη οι επόμενες συνεδριάσεις υπουργών της ΕΕ

    Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ

    Ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ


    Ο επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επόμενες συνεδριάσεις των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες και όχι στη Βουδαπέστη λόγω των πρόσφατων θέσεων της Ουγγαρίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Μιλώντας μετά από υπουργική συνάντηση στις Βρυξέλλες, ο Μπορέλ δήλωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση αφού οι υπουργοί στην πλειονότητά τους επέκριναν την Ουγγαρία, η οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ, και θέλησαν να επιβάλουν «συμβολικές» συνέπειες στη Βουδαπέστη μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στη Μόσχα, που έγινε χωρίς την υποστήριξη των Ευρωπαίων συμμάχων της Ουγγαρίας.

    Νωρίτερα σήμερα ο Μπορέλ δήλωσε όσον αφορά τα ταξίδια του Βίκτορ Όρμπαν στη Ρωσία και την Κίνα, ότι οι υπουργοί θα συζητήσουν τι έχει συμβεί καθώς και τις θέσεις που έχει λάβει η ουγγρική κυβέρνηση εξηγώντας ότι διαχωρίζει την ουγγρική κυβέρνηση από τη χώρα που έχει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ. «Ανάλογα με το πώς θα το αξιολογήσουν τα κράτη μέλη, θα πρέπει να συζητήσουμε πώς θα συνεχίσουμε» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «η ΕΕ δεν ωθεί προς τον πόλεμο», αλλά υπερασπίζεται την Ουκρανία η οποία δέχεται επίθεση.

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Μισέλ σε Όρμπαν: Η εκ περιτροπής προεδρία δεν έχει ρόλο εκπροσώπου της Ευρώπης στη διεθνή σκηνή

    Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Δριμεία κριτική στον Όρμπαν για το ταξίδι του στη Ρωσία και τη συνάντησή του με τον Πούτιν

    Δανία: Η Κοπεγχάγη ακολουθεί το παράδειγμα άλλων κρατών-μελών της ΕΕ διαμαρτυρόμενη κατά του ταξιδιού του Βίκτορ Ορμπάν



    ΣΧΟΛΙΑ