Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Μπλίνκεν: «Οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι η Ρωσία θα εκμεταλλευτεί τη νέα ανάφλεξη στον Καύκασο»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, εξέφρασε την Τρίτη την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η Ρωσία να εκμεταλλευτεί τη νέα σύγκρουση μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας προς όφελός της, αντί να χρησιμοποιήσει την επιρροή για να αποκλιμακωθεί η ένταση.

“Το αν η Ρωσία προσπαθεί με κάποιο τρόπο να ταράξει τα νερά, ώστε να αποσπάσει την προσοχή από την Ουκρανία, είναι κάτι που μας απασχολεί πάντα”, δήλωσε ο Μπλίνκεν μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Ιντιάνα, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στην περιοχή ώστε να “ηρεμήσουν τα πνεύματα”.

Τι ανέφερε ο Μπλίνκεν

Η Ουάσιγκτον, μετά την πρόσφατη αναζωπύρωση της έντασης στον Καύκασο, παρότρυνε και τις δύο πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες. Η αναζωπύρωση των εχθροπραξιών μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας εγείρει φόβους για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει μια ακόμη σύγκρουση στα εδάφη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, την ώρα που η Ρωσία είναι απασχολημένη στην Ουκρανία.

Η Ρωσία διατηρεί ειρηνευτικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή καθώς λειτουργεί ως εγγυητής της συμφωνίας που τερμάτισε τον πόλεμο των έξι εβδομάδων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ πριν από δύο χρόνια. Νωρίτερα την Τρίτη, πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

“Είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί ο ρόλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο ρόλος του Πούτιν προσωπικά”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας: “Ο πρόεδρος φυσικά καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων στα σύνορα”.

Διαβάστε επίσης

Μπάιντεν: Χρειάζεται χρόνος για να υποχωρήσει ο πληθωρισμός

Δραβίλλας: «Νόμιμη η επισύνδεση Ανδρουλάκη αν το αίτημα έφερε υπογραφές»

Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά: «Πήγαινε πάρτα αν τολμάς»