Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ένας νεκρός από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανo

Το Ισραήλ θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αμυνθεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας που συνεκλήθη εκτάκτως μετά την επίθεση της Χεζμπολάχ νωρίς το πρωί της Κυριακής με εκατοντάδες ρουκέτες και drones στο βόρειο Ισραήλ ως αντίποινα για τη δολοφονία του Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας, να επιστρέψουμε τους κατοίκους του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους και να συνεχίσουμε να τηρούμε έναν απλό κανόνα: Όποιος μας βλάπτει, τον βλάπτουμε», δήλωσε.

Σύμφωνα με το λιβανέζικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων και πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σήμερα σε αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ στην πόλη Χιάμ στον νότιο Λίβανο.

Κανονικά η συνάντηση στο Κάιρο
Αν και είναι ασαφές ποια τροπή θα πάρουν οι συζητήσεις στο Κάιρο για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι παρά την κλιμάκωση με τον Λίβανο, οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Η διαπραγματευτική ομάδα του Ισραήλ -ο διευθυντής της Μοσάντ, ο αρχηγός της Shin Bet και ο διοικητής των IDF Νιτζάν Αλόν αναμένεται να ταξιδέψουν στο Κάιρο αργότερα σήμερα για τη συνάντηση με τον διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου.

Χάος στη Μέση Ανατολή: «Eπίθεση ευρείας κλίμακας» της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ

Χάρης Σαχίνης: Στο τραπέζι της ΕΥΔΑΠ περιοριστικά μέτρα στην κατανάλωση