Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Μπάιντεν: Έκκληση για ενότητα μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντ. Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διέταξε τον επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας να επανεξετάσει όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, ενόψει του συνεδρίου των Ρεπουμπλικάνων, ανακοίνωσε απόψε ο ίδιος.

Ο Μπάιντεν ζήτησε επίσης να εξεταστεί το τι συνέβη στην προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ και θα ανακοινώσει δημοσίως τα αποτελέσματα, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ζήτησε «ενδελεχή και ταχεία» έρευνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε «την ευγνωμοσύνη του» που ο Τραμπ είναι καλά και είπε ότι είχαν μια «σύντομη αλλά καλή» συζήτηση χθες το βράδυ. Εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ανθρώπου που σκοτώθηκε.

Ο Μπάιντεν είπε ότι θα απευθύνει διάγγελμα στο αμερικανικό έθνος στις 20.00 απόψε (3.00 της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας) από το Οβάλ Γραφείο για να επισημάνει την ανάγκη για ενότητα. «Δεν υπάρχει θέση στην Αμερική για αυτού του είδους τη βία ή για οποιαδήποτε βία. Μια απόπειρα δολοφονίας είναι αντίθετη σε όλα στηρίζουμε (…) ως έθνος», είπε, προσθέτοντας: «Θα μιλήσουμε εκτενέστερα απόψε».

Αναφερόμενος στα κίνητρα του δράστη είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες. Κάλεσε τους Αμερικανούς «να μην κάνουν υποθέσεις» για τα κίνητρα ή την πολιτική τοποθέτησή του.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Ανέβαλε το ταξίδι του στο Τέξας ο Μπάιντεν

ΗΠΑ: 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης ο άνδρας που σκοτώθηκε κατά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Μπάιντεν: Ενημερώθηκε από το FBI και τη Μυστική Υπηρεσία για την απόπειρα κατά του Τραμπ