• Διεθνής πολιτική

    Μπάιντεν: Απορρίπτει τις φωνές για απόσυρση – «Ξέρω ότι δεν συζητώ τόσο καλά όσο παλιά, αλλά ξέρω πώς λέω την αλήθεια»

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν


    Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου, απορρίπτοντας τις όλοι και αυξανόμενες εκκλήσεις από εξέχοντα μέλη του Δημοκρατικού κόμματος για  να αποχωρήσει από υποψήφιος, μετά το καταστροφικό debate εναντίον του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ.

    Ο 81χρονος Μπάιντεν αναγνώρισε τους περιορισμούς που προκαλεί η ηλικία του και την κακή του επίδοση την προηγούμενη μέρα εναντίον του Τραμπ. Ωστόσο, δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να υπηρετήσει άλλα τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο.

    «Σας δίνω τον λόγο μου: δεν θα έδινα ξανά υποψήφιος αν δεν πίστευα με όλη μου την καρδιά και την ψυχή ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα.

    «Σκοπεύω να κερδίσω αυτό το κράτος τον Νοέμβριο».

    Ο Μπάιντεν ανέφερε επίσης στους υποστηρικτές του: «Ξέρω ότι δεν είμαι νεαρός άνδρας, για να δηλώσω το αυτονόητο. Δεν περπατάω τόσο εύκολα όσο παλιά. Δεν περπατάω τόσο ομαλά όσο παλιά. Δεν συζητώ τόσο καλά όσο παλιά. Αλλά ξέρω τι ξέρω – ξέρω πώς να λέω την αλήθεια, ξέρω το σωστό από το λάθος και ξέρω πώς να κάνω αυτή τη δουλειά.»

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Σε δίλημμα οι Δημοκρατικοί μετά το «καταστροφικό» debate για τον Μπάιντεν

    Μητσοτάκης: Αν τα Σκόπια επιμείνουν στην ίδια γραμμή, ακυρώνουν στην πράξη την διαδικασία σύγκλισης με την ΕΕ

    Κυριάκος Πιερρακάκης για Πανελλήνιες: «Είναι ένα κομμάτι της διαδρομής, ούτε η αρχή ούτε το τέλος»



    ΣΧΟΛΙΑ