• Διεθνής πολιτική

    Axios: Πληροφορίες για απόσυρση Μπάιντεν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο

    • NewsRoom
    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν


    Η αυξανόμενη πίεση από τους επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο και τους στενούς φίλους μπορεί να πείσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποφασίσει να αποχωρήσει από την προεκλογική κούρσα, ανέφεραν κορυφαία στελέχη των Δημοκρατικών στο Axios.

    O Μπάιντεν μπορεί να λάβει την απόφαση ακόμα και το Σαββατοκύριακο.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε χθες Τετάρτη, επικαλούμενο τέσσερις πηγές του ενημερωμένες σχετικά, ότι η Νάνσι Πελόζι, η πρώην «speaker» και μορφή που διατηρεί μεγάλη επιρροή στην παράταξη των Δημοκρατικών, τόνισε προ ημερών τηλεφωνικά στον πρόεδρο Μπάιντεν πως δημοσκοπήσεις δείχνουν πως δεν θα καταφέρει να κερδίσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ και αν παραμείνει στην κούρσα ενδέχεται να εκμηδενίσει τις πιθανότητες του κόμματος να ανακτήσει την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Απέφυγε πάντως να καλέσει ρητώς τον κ. Μπάιντεν να αποσυρθεί, σύμφωνα με τις πηγές του CNN.

    Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία των ΗΠΑ, ο Τσακ Σούμερ, φέρεται να είπε στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους το Σάββατο στο Ρεχόμποθ Μπιτς, στο Ντέλαγουερ, πως το καλύτερο για τη χώρα και την παράταξη θα ήταν να τερματίσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του, ανέφερε χθες Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο πηγή του.

    Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Χακίμ Τζέφρις, φέρεται επίσης να εξέφρασε την ίδια θέση απευθείας στον πρόεδρο Μπάιντεν, κατά το δίκτυο.

    Διαβάστε επίσης

    Λευκός Οίκος: Η Πελόζι πίσω από την πρόταση του Σιφ για απόσυρση Μπάιντεν

    Ντόναλντ Τραμπ: Προβληματισμός και ανησυχία στην Ευρώπη για τη στάση του για την Ουκρανία

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου



    ΣΧΟΛΙΑ