Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Βενεζουέλα: Αργεντινή και Ουρουγουάη αναγνώρισαν τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης ως νικητή των εκλογών

Εντμούντο Γκονζάλες

Εντμούντο Γκονζάλες

Η Αργεντινή αναγνώρισε σήμερα τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Εντμούντο Γκονζάλες ως νικητή των αμφιλεγόμενων προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν το περασμένο σαββατοκύριακο, συμφωνώντας με τις Ηνωμένες Πολιτείες που απέρριψαν τον ισχυρισμό του προέδρου Νικολάς Μαδούρο ότι ήταν ο νικητής των εκλογών.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, χωρίς αμφιβολία ότι ο νόμιμος νικητής και εκλεγμένος πρόεδρος είναι ο Εντμούντο Γκονζάλες”, δήλωσε με ανάρτηση της στο Χ η υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής Ντιάνα Μοντίνο.

Παράλληλα, και η κυβέρνηση της Ουρουγουάης αναγνώρισε σήμερα τη νίκη του Εντμούντο Γκονζάλες στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη χώρα.

«Βάσει συντριπτικών στοιχείων, είναι σαφές για την Ουρουγουάη ότι ο Εντμούντο Γκονζάλες Ουρούτια έλαβε την πλειοψηφία των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας. Ελπίζουμε ότι η βούληση του λαού της Βενεζουέλας θα γίνει σεβαστή», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Ομάρ Παγκανίνι στο κοινωνικό δίκτυο X.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Δολοφονία Χανίγια: Μνημόσυνο στην Αγία Σοφία έκανε ο Ερντογάν (Βίντεο)

Πυροσβεστική: 32 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Σχιστό Κορυδαλλού

Καμάλα Χάρις: Συγκέντρωσε δωρεές 310 εκατ. δολαρίων τον Ιούλιο – Διπλάσια χρήματα από τον Τραμπ