• Διεθνής πολιτική

    Απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: Οι πρώτες δηλώσεις του πρώην προέδρου και της οικογένειάς του

    Αμέσως μετά την απόπειρα δολοφονίας, ο Τραμπ σηκώνεται όρθιος


    Με ανακοινώσεις μέσα από τους λογαριασμούς τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Ιβάνκα και Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ αλλά και ο ίδιος ο πατέρας τους, Ντόναλντ Τραμπ, μίλησαν για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του.

    H Ιβάνκα Τραμπ, δήλωσε:«Σας ευχαριστώ για την αγάπη και τις προσευχές σας για τον πατέρα μου και για τα άλλα θύματα της σημερινής παράλογης βίας στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια. Είμαι ευγνώμων στη Μυστική Υπηρεσία και σε όλους τους άλλους αξιωματικούς επιβολής του νόμου για τις γρήγορες και αποφασιστικές ενέργειές τους σήμερα. Συνεχίζω να προσεύχομαι για τη χώρα μας. Σ’ αγαπώ μπαμπά, σήμερα και για πάντα».

    Ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ με την σειρά του ανέφερε σε δική του δήλωση ότι «μόλις μίλησα με τον πατέρα μου στο τηλέφωνο και είναι σε πολύ καλή διάθεση. Δεν θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται για να σώσει την Αμερική, ό,τι κι αν του ρίξει η ριζοσπαστική αριστερά», πρόσθεσε.

     

    O Ντόναλντ Τραμπ ο πρεσβύτερος, δήλωσε πως «θέλει να ευχαριστήσει τη Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και όλες τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για την άμεση ανταπόκρισή τους στους πυροβολισμούς που μόλις έλαβαν χώρα στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια. Το πιο σημαντικό, θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ατόμου που σκοτώθηκε στο συλλαλητήριο, καθώς και στην οικογένεια ενός άλλου ατόμου που τραυματίστηκε σοβαρά».

    Συνέχισε γράφοντας πως «Είναι απίστευτο ότι μια τέτοια πράξη μπορεί να λάβει χώρα στη χώρα μας. Προς το παρόν δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό για τον δράστη, ο οποίος είναι πλέον νεκρός. Πυροβολήθηκα με μια σφαίρα που διαπέρασε το πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς άκουσα έναν ήχο σφυρίγματος, πυροβολισμούς και αμέσως ένιωσα τη σφαίρα να διαπερνά το δέρμα. Έγινε μεγάλη αιμορραγία, οπότε κατάλαβα τότε τι συνέβαινε. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική» έγραψε κλείνοντας το μήνυμά του.

    Δηλώσεις για την απόπειρα δολοφονίας έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καθώς και το ζεύγος Ομπάμα το οποίο έστειλε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση. Ο πρόεδρος Μπάιντεν και το επιτελείο του, δεν προβαίνουν σε δηλώσεις σχετικά με την ταυτότητα ή άλλες ιδιότητες του δράστη, μέχρι να επιβεβαιωθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

    Διαβάστε επίσης:

    Τραμπ: Παγκόσμιο σοκ από την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου – Πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ (βίντεο)
    Οι Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν και πούλησαν 249 πλοία στο α΄ εξάμηνο – Στα 6,580 δισ. δολάρια η συνολική αξία
    Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ενας 20χρονος άνδρας από τον Πενσιλβάνια ο δράστης



    ΣΧΟΛΙΑ