Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Αποφασισμένος για το νέο πακέτο τόνωσης ο Μπάιντεν: «Θα δράσω και θα δράσω άμεσα»

Τζο Μπάιντεν

Αποφασισμένος να δράσει άμεσα για την προώθηση του νέου πακέτου τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν, σχολιάζοντας τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Οικονομικών, η οικονομία πρόσθεσε 49.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο. «Με αυτόν τον ρυθμό θα χρειαστούν 10 χρόνια πριν φτάσουμε στην πλήρη απασχόληση», δήλωσε ο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο.

«Αν πρέπει να επιλέξω ανάμεσα στο να βοηθήσω άμεσα τους Αμερικανούς που πλήττονται σφόδρα ή να εγκλωβιστώ σε μια μακρά διαπραγμάτευση -ή να συμβιβαστώ- η επιλογή είναι εύκολη», ανέφερε ο Μπάιντεν. «Θα δράσω και θα δράσω άμεσα».

Ο Μπάιντεν ξεκαθάρισε πως θεωρεί ότι η πρόταση των Ρεπουμπλικανών δεν επαρκεί για να βοηθηθούν όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία. «Είναι ξεκάθαρο ότι η οικονομία μας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα. Κάποιοι στο Κογκρέσο πιστεύουν ότι κάναμε αρκετά – άλλοι πιστεύουν ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι ακόμη ή δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα – εγώ δεν συμφωνώ».