• Διεθνής πολιτική

    Άντονι Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν νέες κυρώσεις στο Ιράν μετά την παραλαβή ιρανικών πυραύλων από τη Ρωσία

    • NewsRoom
    Άντονι Μπλίνκεν

    Άντονι Μπλίνκεν


    Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να ανακοινώσουν σήμερα νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, μετά την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία από την Ισλαμική Δημοκρατία, παρά τις προειδοποιήσεις της Δύσης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο.

    Ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ρωσία αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους στον πόλεμό της στην Ουκρανία τις επόμενες εβδομάδες και ότι μοιράζεται επίσης τεχνολογία με το Ιράν, μεταξύ άλλων για πυρηνικά ζητήματα.

    Ο Μπλίνκεν δήλωσε σύμφωνα με το Sky News ότι «δεκάδες Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν εκπαιδευτεί στο Ιράν για τη χρήση του συστήματος βαλλιστικών πυραύλων μικρής εμβέλειας πέντε έως 350, το οποίο έχει μέγιστη εμβέλεια 75 μιλίων». Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, η Ρωσία έχει ήδη παραλάβει αποστολές αυτών των πυραύλων και πιθανότατα θα τους χρησιμοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες εναντίον ουκρανικών στόχων.

    Παρότι η Ρωσία διαθέτει ήδη ένα σημαντικό απόθεμα βαλλιστικών πυραύλων, η προμήθεια από το Ιράν της δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει περισσότερους από τους δικούς της πυραύλους για στόχους που βρίσκονται μακριά από τη γραμμή του μετώπου.

    Αυτή η στρατιωτική ενίσχυση επιτρέπει στη Ρωσία να ενισχύσει τις δυνατότητές της, ενώ ταυτόχρονα κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή και προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης.

    Διαβάστε επίσης:

    VesselsValue: Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές στις αγοραπωλησίες πλοίων – Οι κινήσεις της εβδομάδας

    Γερμανία: Συνεχίζεται η δημοσκοπική συρρίκνωση των ποσοστών των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού

    Κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ: Μεταφέρεται την Πέμπτη ο αγιασμός στα σχολεία της Αν. Μακεδονίας και Θράκης



    ΣΧΟΛΙΑ