ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Καναδάς, που ανακοίνωσε δασμούς ύψους 28,9 δισ. δολαρίων σε αμερικανικά προϊόντα.
Η απόφαση του Καναδά έρχεται μετά την επιβολή δασμών 25% σε χάλυβα και αλουμίνιο από τη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η χώρα είναι ο μεγαλύτερος ξένος προμηθευτής των συγκεκριμένων υλών στις ΗΠΑ.
Ο υπουργός Διακυβερνητικών Υποθέσεων του Καναδά, Ντόμινικ Λεμπλάν, ανέφερε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί από αύριο.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
#BREAKING Canada, following a dollar-for-dollar approach, is levelling retaliatory reciprocal tariffs on the United States, worth $29.8 billion. Follow along for the latest updates. Tune in to CJAD 800 for continuing coverage pic.twitter.com/E1KIbi9PSt
— CJAD 800 Montreal (@CJAD800) March 12, 2025
Ο Καναδός υπουργός αναφέρθηκε στα προϊόντα που βρίσκονται στη λίστα, σημειώνοντας ότι αυτά σχετίζονται με αθλητικό εξοπλισμό, υπολογιστές και προϊόντα από χυτοσίδηρο.
Mάλιστα σημείωσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να μετριάσει τις επιπτώσεις των αντίμετρων τους Καναδούς εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. «Καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για δύσκολες και αβέβαιες εποχές» ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν μέτρα για την υποστήριξη των ανθρώπων που επηρεάζονται, συμπεριλαμβανομένης της εξεύρεσης νέων αγορών για τα προϊόντα και της πρόσβασης σε χρηματοδότηση για να βοηθηθούν.
Διαβάστε επίσης
Ανάλυση BBC: Οδεύουν όντως οι ΗΠΑ σε ύφεση;
EE: Καταδικάζει τα «φρικτά εγκλήματα» κατά αμάχων στη Συρία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καμπουρίδου στο mononews: Ευρωπαϊκή αυτονομία στις συναλλαγές απέναντι σε Visa και MasterCard
- Η ΕΡΤ ξαναβρίσκει τον εαυτό της – Οι κινήσεις του Γιάννη Παπαδόπουλου κι ένα ταξίδι στο Κάιρο
- Πέντε Χρόνια Προσφοράς από την Πόπη Καλαϊτζή, Μια έκθεση από μαθητές του Κολλεγίου, Η Χρυσή Βαρδινογιάννη στο Σύνταγμα
- Beosound Balance «Natura»: Η τέχνη του ήχου, σκαλισμένη στην πέτρα
