• Διεθνής πολιτική

    Αναστάτωση στο Βέλγιο: Ένοπλοι αστυνομικοί απέκλεισαν δρόμο σε προάστιο των Βρυξελλών

    • NewsRoom


    Ένοπλοι αστυνομικοί απέκλεισαν το μεσημέρι της Πέμπτη δρόμο στις νότιες Βρυξέλλες στο πλαίσιο μιας μεγάλης επιχείρησης ασφαλείας, στην οποία συμμετείχαν ειδικές δυνάμεις,  έπειτα από πληροφορία για ενδεχόμενη ανθρωποκτονία. Ωστόσο, μετά από τις έρευνες της αστυνομίας δεν απεδείχθη κάτι τέτοιο.

    “Τελικά, δεν βρέθηκε κάτι το ύποπτο από τις αστυνομικές αρχές και η περίμετρος (ασφαλείας που είχε οριστεί) ήρθη γύρω στις 15.05 τοπική ώρα” συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με την εισαγγελία, “ένας άνδρας, πολωνικής υπηκοότητας, έδωσε συγκεχυμένες πληροφορίες σε έναν κοινωνικό λειτουργό” νωρίτερα το πρωί κάνοντας λόγο για “απειλές εναντίον του”.

    Ισχυρές δυνάμεις των υπηρεσιών επιβολής του νόμου αναπτύχθηκαν στην περιοχή, μεταξύ αυτών αστυνομικοί με αυτόματα όπλα και ένα ελικόπτερο.

    Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης πως ένας ένοπλος κρύβεται στην περιοχή. Η εκπρόσωπος είπε πως οι ειδικές μονάδες της ομοσπονδιακής αστυνομίας αναπτύχθηκαν αφού ένας Πολωνός ανέφερε πως κάποιος δολοφονήθηκε το πρωί.

    «Ερευνούν τα κτίρια, όμως μπορούμε να πούμε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε η εκπρόσωπος.

    Οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας από τον Μάρτιο 2016, όταν καμικάζι βομβιστές είχαν σκοτώσει 32 ανθρώπους στο αεροδρόμιο και το μετρό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκτακτο: Ένοπλος στις Βρυξέλλες «ταμπουρώθηκε» σε σπίτι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Γιατί άνοιξε γραφείο στις Βρυξέλλες

     



    ΣΧΟΛΙΑ