ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυπριακό: Πρόοδος σε 4 από τα 6 θέματα λέει ο Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντηση με Τατάρ – Νέα συνάντηση πριν το Πάσχα
Ελπίζουμε σε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προσερχόμενος στο γεύμα στο οποίο παρακάθεται με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στη Νέα Υόρκη.
Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη 1 μ.μ. (ώρα Νέας Υόρκης) στο γραφείο του γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, (όπου θα παρακαθίσει σε άτυπη συνάντηση, υπό μορφή γεύματος, με τον ίδιο και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ), ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς από Τούρκο δημοσιογράφο αν είναι ανοικτός σε μια λύση δύο κρατών, απάντησε «όχι. Ελπίζουμε σε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όλων των ψηφισμάτων».
Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνόδευε στο κτήριο του ΟΗΕ, ο διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Η Ελλάδα αγοράζει φρεγάτες Belharra – Τρίτη πρωί οι δηλώσεις Μακρόν – Μητσοτάκη
Γερμανία: Το 56% προτιμά τον Όλαφ Σολτς για καγκελάριο
Σασόλι: Eκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πολίτες της Κρήτης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τουσκ: Σε «ξένη παρέμβαση» οφείλεται η κυβερνοεπίθεση εναντίον του κόμματός του
- Μιχαηλίδου: «Απαντάμε στο στεγαστικό πρόβλημα με 6,5 δις. ευρώ και ναυαρχίδες το Σπίτι μου ΙΙ και την Κοινωνική Αντιπαροχή»
- Τραμπ: Σε ασταμάτητες συζητήσεις για τους δασμούς – Φήμες για «όργιο» λόμπινγκ
- Δόμνα Μιχαηλίδου: «Ολοκληρωμένη στήριξη των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού»
