• Διεθνής πολιτική

    Ακάρ: Επεκτατική η πολιτική της Αθήνας

    • NewsRoom
    Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ

    Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ


    Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ κατηγορώντας την Ελλάδα για την στάση της απέναντι στην Τουρκία.

    «Η Τουρκία παλεύει για την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Αιγαίο, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει την επεκτατική, εχθρική πολιτική, απειλώντας τη σταθερότητα», τόνισε ο Ακάρ και συνέχισε «Αυτές οι εχθρικές κινήσεις της Αθήνας δείχνουν την υπεροψία της Αθήνας που αγνοεί τις βασικές αρχές του ΝΑΤΟ».

    «Περιμένουμε συγκεκριμένα βήματα από τις ΗΠΑ για την πώληση των μαχητικών F-16» συμπλήρωσε.

    Μιλώντας στη σύσκεψη Υπουργών Άμυνας Τουρκίας-Γεωργίας-Αζερμπαϊτζάν που πραγματοποιείται στην Καισάρεια, ο Τούρκος υπουργός κατηγόρησε την Ελλάδα ότι συνεχίζει τις «επεκτατικές της πολιτικές».

    «Κάθε μέρα προσθέτει νέες προκλήσεις. Η τελευταία ήταν να κλειδώσει τα αεροσκάφη μας. Έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση. Έχουν γίνει τόσο θρασείς που αγνοούν τις θεμελιώδεις αρχές του ΝΑΤΟ. Ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ οφείλουν να λειτουργούν με κοινή λογική και να καταβάλλουν προσπάθεια γι’ αυτό. Αν και είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της χώρας μας και του έθνους μας», δήλωσε μεταξύ άλλων.

    «Αν και είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον», είπε ο Ακάρ ενώ προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την εθνική της ασφάλεια.

    Διαβάστε επίσης:

    Αισιόδοξος ο Ακάρ για τα F-16

    ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό της Λιν Τρέισι ως νέας πρέσβειρας των ΗΠΑ στη Ρωσία

     



    ΣΧΟΛΙΑ