ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια νέα αιγυπτιακή πρόταση για επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας αποκαλύπτει η σαουδαραβική εφημερίδα Asharq Al-Awsat, επικαλούμενη αιγυπτιακή πηγή.
Η πρόταση προβλέπει την απελευθέρωση οκτώ ομήρων με αντάλλαγμα προσωρινή εκεχειρία διάρκειας 40 έως 70 ημερών.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αιγυπτιακή πρόταση επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην πρόταση της Χαμάς, η οποία προσφέρθηκε να απελευθερώσει πέντε ομήρους με αντάλλαγμα 50 ημέρες εκεχειρίας, και στην ισραηλινή απαίτηση για απελευθέρωση έντεκα ομήρων εν ζωή.
Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, οι οκτώ όμηροι δεν θα απελευθερωθούν ταυτόχρονα αλλά σταδιακά. Μέχρι στιγμής, καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει δώσει οριστική απάντηση στην πρόταση.
Διαβάστε επίσης
ΥΠΕΝ: Σύσκεψη για την διασφάλιση της ομαλής ηλεκτροδότησης την περίοδο του Πάσχα
Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις απειλούν τα εναπομείναντα ουκρανικά στρατεύματα στην περιφέρεια Λουχάνσκ
Κιρ Στάρμερ: Η Βρετανία θα επενδύσει έως και 600 εκατ. λίρες σε νέα έρευνα για δεδομένα υγείας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Νέες βαριές απώλειες, στα 60,7 δολάρια/βαρέλι το WTI
- Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ πρότεινε στις ΗΠΑ να εξαιρεθούν από τους δασμούς τα βιομηχανικά προϊόντα
- Χρυσός: Τέλος στο αρμπιτάζ, αυξάνονται τα αποθέματα στα θησαυροφυλάκια του Λονδίνου – Κάτω από τις 3.000 δολάρια το πολύτιμο μέταλλο
- Ζελένσκι: Επιβεβαίωσε την στρατιωτική επιχείρηση της Ουκρανίας στο Μπέλγκοροντ
